ΑΘΗΝΑ
14:05
|
28.11.2021
Κατά 50% αυξήθηκαν τη φετινή χρονιά οι εισαγωγές προϊόντων από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αξία των ρωσικών εξαγωγών προς τις ευρωπαϊκές χώρες έφτασε τα 109,7 δις δολάρια από τον Ιανουάριο ως και τον Αύγουστο της φετινής χρονιάς. Η Ρωσία παραμένει η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα προς την Ευρώπη, αυξάνοντας μάλιστα κατά 48,7% τις εξαγωγές της σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γιούροστατ αυτή τη βδομάδα.

Το ποσοστό των εισαγωγών στην Ε.Ε. αυξήθηκε φέτος κατά 16,7%, φτάνοντας σε αξία τα 1,31 τρις δολάρια. Οι δύο μεγαλύτεροι εξαγωγείς προς την Ε.Ε. είναι η Κίνα, με εξαγωγές αξίας 331,6 δις και οι Η.Π.Α., με εξαγωγές αξίας 169,1 δις.

Οι ρωσικές εξαγωγές προϊόντων προς την Ε.Ε. συνεχίζουν να αυξάνονται παρόλες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία το 2014, και ανανεώθηκαν αρκετές φορές από τότε. Κατά την ίδια περίοδο, η Ε.Ε. ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη διαμόρφωση ενός καθεστώτος μετακίνησης χωρίς βίζα, ενώ απαγόρευσε σε μια σειρά Ρώσσους αξιωματούχους την είσοδο σε χώρες-μέλη, παγώνοντας με αυτόν τον τρόπο συγκεκριμένες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η Ρωσία, αντιδρώντας σε αυτές τις κινήσεις, επέβαλλε περιορισμούς σε εισαγόμενα διατροφικά αγαθά από τις χώρες της Ε.Ε. Όμως και οι δύο αλληλοσυνδεόμενες κινήσεις αντιμετώπισαν σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό των κρατών, ενώ κατά την ίδια περίοδο πυροδοτήθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις των ευρωπαίων αγροτών ενάντια στις κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Η δήθεν «πράσινη μετάβαση» εκτοξεύει την τιμή της ενέργειας

Μήνυμα ΥΠΕΞ για την Ημέρα της Μεσογείου

Βουλεύτρια πήγε με ποδήλατο στο νοσοκομείο για να γεννήσει για δεύτερη φορά

Κοινό άρθρο Δένδια, Μπορέλ και Ουρπιλάινεν για την ισότητα των φύλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα