ΑΘΗΝΑ
10:35
|
26.04.2024
Δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, από έκρηξη βόμβας σε δρόμο στην βορειοδυτική Συρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, από έκρηξη βόμβας σε δρόμο στην βορειοδυτική Συρία, που σύμφωνα με το rudaw.net βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες. Όπως αναφέρει το rudaw, η Άγκυρα δεν έχει κάνει καμία αναφορά τόσο στην επίθεση, όσο και στις απώλειες.

Όπως έγινε γνωστό, η επίθεση έγινε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην άκρη του δρόμου και πυροδοτήθηκε την ώρα που περνούσε το τουρκικό στρατιωτικό κονβόι. Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), η επίθεση έγινε κοντά στον κόμβο Καφρίγια-Μααρράτ Μασρίν στον δρόμο Ιντλίμπ-Μπαμπ αλ-Χάουα, βόρεια της πόλης του Ιντλίμπ.

Άμεσα μετά την έκρηξη στην περιοχή κατέφτασαν τουρκικές ενισχύσεις.

Τα τουρκικά ΜΜΕ και το υπουργείο Άμυνας δεν έκαναν καμμία αναφορά στην επίθεση, της οποίας την ευθύνη ανέλαβε η ταξιαρχία του Ansar Abi Bakir al-Sadiq, μια παραστρατιωτική ομάδα που έχει προβεί σε πολλά χτυπήματα κατά των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή του Ιντλίμπ. Όπως ισχυρίστηκε η παραστρατιωτική ομάδα, στην επίθεση τους έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες και καταστράφηκαν ορισμένα οχήματα.

Η ταυτότητα της ταξιαρχίας του Ansar Abi Bakir al-Sadiq είναι ασαφής. Πρωτοεμφανίστηκε πέρσι όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τουρκική στρατιωτική βάση στο Ιντλίμπ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους έξι Τούρκοι στρατιώτες.

Η επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων έγινε σε λιγότερο από 24 ώρες από τη σύλληψη ενός μέλους των ταξιαρχιών στο Ιντλίμπ. Πάντως η οργάνωση αρνήθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν μέλος της.

Επίσης, η επίθεση έρχεται αμέσως μετά από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για συνέχιση του αγώνα κατά των κουρδικών δυνάμεων του YPG στη Συρία. Μάλιστα όπως ανέφερε το Reuters, δύο Τούρκοι αξιωματούχοι που δεν κατονομάστηκαν δήλωσαν ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για μια πιθανή επίθεση κατά των Κούρδων μαχητών στην περιοχή του Ταλ Ριφάτ, στα βόρεια του Χαλεπίου.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα