ΑΘΗΝΑ
08:35
|
01.12.2021
Η Τουρκία παρουσίασε στη Βρετανία τις επιλογές που μπορεί να έχει, στην πιθανότητα αγοράς τουρκικών οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία παρουσίασε στη Βρετανία τις επιλογές που μπορεί να έχει, στην πιθανότητα αγοράς τουρκικών οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone), ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Μουσταφά Βαράκ δήλωσε ότι “το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιδείξει ισχυρό ενδιαφέρον για τα τουρκικά drone. Τώρα θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους. Τους παρουσιάσαμε τις επιλογές. Τώρα, εξ όσων γνωρίζουμε, το Λονδίνο εξετάζει σοβαρά αυτές τις επιλογές”.

Ο Τούρκος υπουργός στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι “πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε “Μπαϊρακτάρ” και άλλα drone τα οποία θα έχουν αγοραστεί από την Τουρκία, να πετάνε στους ευρωπαϊκούς ουρανούς”.

Ο Βαράκ επίσης υπογράμμισε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας έχει αναφερθεί στα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως παράγοντα “που αλλάζει το παιχνίδι”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, τα έσοδα της Άγκυρας από την αμυντική και αεροναυπηγική βιομηχανία σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές του αμυντικού τομέα έχουν αυξηθεί από 340 εκατ. δολάρια το 2005, σε 3 δισ. δολάρια το περσινό έτος.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καιρός: Ηλιοφάνεια αλλά με νέα πτώση της θερμοκρασίας

Μεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων

Τριμερής Συνάντηση Κύπρου – Ιορδανίας – Ελλάδας σε επίπεδο υπουργών Άμυνας

ΣΥΡΙΖΑ: Τυχοδιωκτισμός η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα