ΑΘΗΝΑ
21:47
|
24.04.2024
Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής κακοποίησης των γυναικών στην Κίνα μέσα από τον φακό του Al Jazeera
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το καθεστώς ενδοοικογενειακής βίας στο οποίο είναι υποχρεωμένο να διαβιεί τουλάχιστον το ένα τέταρτο των γυναικών στην Κίνα αναδεικνύει η ταινία μικρού μήκους «Horror at Home: China’s Domestic Violence Crisis» της ομάδας 101 East του Al Jazeera. 

«Στην Κίνα, εκατομμύρια γυναίκες έχουν καταστεί θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με ένα περιστατικό να υπολογίζεται κάθε οκτώ δευτερόλεπτα. Γυναίκες έχουν χάσει τα μάτια τους, έχουν δεχτεί γροθιές, κλωτσιές και συναισθηματική κακοποίηση από τους συντρόφους τους. Σοκαριστικές περιπτώσεις εμφανίζονται επίσης στο διαδίκτυο, φέρνοντας στο προσκήνιο το ζήτημα και εφιστώντας την προσοχή του έθνους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η κινηματογραφική ομάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η Κίνα επιχείρησε να ενισχύσει το νομοθετικό της πλαίσιο με έναν νέο νόμο κατά της ενδοοικογενειακής βίας, το φαινόμενο λογοκρισίας των συζήτησεων που αφορούν στην κακοποίηση των γυναικών παραμένει ιδιαίτερα συχνό, όπως υπενθυμίζουν ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές/-τριες. Για τα παραπάνω μάλιστα αποδίδουν μερίδιο ευθύνης στην γενικότερη κουλτούρα, κάνοντας λόγο «για μια μάχη με τις παραδοσιακές κομφουκιανικές αξίες που ενσταλάζουν παρωχημένες αντιλήψεις για τις γυναίκες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα