ΑΘΗΝΑ
06:38
|
26.04.2024
Όξυνση της δράσης των συμμοριών παρατηρείται στην Αϊτή μετά την δολοφονία Μοΐζ και τον σεισμό που έπληξε τη χώρα τον Σεπτέμβριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σημαντική αύξηση των απαγωγών που σχετίζονται με τη δράση συμμοριών βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη η Αϊτή, μετά την δολοφονία του πρώην Προέδρου της Ζοβενέλ Μοΐζ και τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 2.200 νεκρούς. Περισσότερες από 600 απαγωγές είχαν καταγραφεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, υπερδιπλάσιες από τον αριθμό των απαγωγών για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το προηγούμενο έτος (231), σύμφωνα με πληροφορίες του Κέντρου Ανάλυσης και Έρευνας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Center for Analysis and Research in Human Rights), ομάδα της κοινωνίας των πολιτών με έδρα την πρωτεύουσα της Αϊτής, που επικαλείται σε δημοσίευμά του το Al Jazeera. 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, 17μελής ομάδα Αμερικανών Χριστιανών ιεραποστόλων που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Αϊτής με τις οικογένειές τους, απήχθη το απόγευμα του Σαββάτου ενώ κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ιεραπόστολοι φέρεται να κρατούνται από ένοπλη συμμορία που δρα επί μήνες στην περιοχή μεταξύ του Πορτ-ο-Πρενς και των συνόρων με τη Δομινικανή Δημοκρατία. «Η ευημερία και η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό είναι μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών» περιορίστηκε να δηλώσει εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας διάκονος δολοφονήθηκε μπροστά από μια εκκλησία στο Πορτ-ο-Πρενς και η γυναίκα του απήχθη, ενώ τα λύτρα που απαιτούν οι συμμορίες κυμαίνονται από χιλιάδες δολάρια έως και πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα