ΑΘΗΝΑ
06:05
|
26.04.2024
Ένας νεαρός "τάγκαρε" τον εμβληματικό φάρο των Χανίων προκαλώντας προηγουμένως φθορές στην είσοδο του κτιρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση κινητοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, προκάλεσε το Σάββατο ο βανδαλισμός με γράφιτι στον ιστορικό φάρο του ενετικού κάστρου στα Χανιά από νεαρό άτομο.

Προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων έσπευσε άμεσα και έσβησε το “ταγκάρισμα” στο μνημείο της πόλης, το Φάρο. Άμεσα ξεκίνησε και έρευνα των αρμόδιων αρχών για τον εντοπισμό του δράστη καθώς ο νεαρός στην προσπάθειά του να εισέλθει στο Φάρο προκάλεσε ζημιές στην πόρτα του κτιρίου ώστε να μπει στο εσωτερικό του.

Ο εντοπισμός του θεωρείται ζήτημα λίγου χρόνου καθώς ο ίδιος “μαρτύρησε” την ταυτότητά του με το “ταγκάρισμα” που έκανε στον εμβληματικό φάρο των Χανίων.

Πώς ξεκίνησε το “ταγκάρισμα”

Το λεγόμενο “ταγκάρισμα” (από το tag, που σημαίνει ετικέτα) είναι μια πρακτική που ξεκινησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 από νεαρούς φτωχών συνοικιών της Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ. Οι νεαροί συνήθιζαν να αφήνουν την υπογραφή τους με έναν μαρκαδόρο όπου περνούσαν, γράφοντας συνήθως κάποιο ψευδώνυμο και τον αριθμό της οδού που έμεναν. Η συνήθεια ονομάστηκε «tag» και συνιστά κατά κάποιο τρόπο “σταμπάρισμα” μιας περιοχής με την υπογραφή του “δημιουργού”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα