ΑΘΗΝΑ
08:10
|
21.05.2024
Πάνω από 120.000 νέοι Βρετανοί είναι άστεγοι, σύμφωνα με έρευνα της ΜΚΟ Centrepoint. Σε δυσμενέστερη θέση οι μαύροι βρετανοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 120.000 νέοι Βρετανοί είναι άστεγοι, σύμφωνα με έρευνα της ΜΚΟ Centrepoint, που τονίζει ότι αυτοί που επηρεάζονται δυσανάλογα από το πρόβλημα είναι οι μαύροι πολίτες της χώρας. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης, Σέγι Ομπακίν, την περίοδο 2016-1017 υπολογίζεται ότι 86.000 νέοι άνθρωποι καταγράφονταν ως άστεγοι στις τοπικές αρχές, αριθμός που αυξήθηκε σε περίπου 121.000 την περίοδο 2019-2020. Όπως τονίζει ο Ομπακίν, οι κλήσεις που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο της Centrepoint έχουν πολλαπλασιαστεί στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ εκτιμάται ότι οι μαύροι πολίτες είναι αυτοί που περισσότερο πλήττονται.

Την ίδια ώρα, ανάλυση της βρετανικής εφημερίδας Guardian βάσει κρατικών στοιχείων της περιόδου 2020/2021 στοιχείων δείχνει ότι παρότι στην Αγγλία ο πληθυσμός των μαύρων Βρετανών δεν ξεπερνάει το 3,5%, το 10% των αστέγων ή όσων κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη προέρχονται από νοικοκυριά μαύρων. Ειδικά στο Λονδίνο, το 30% των νοικοκυριών των μαύρων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και έχουν ζητήσει βοήθεια από τις αρχές, παρά το γεγονός ότι συνιστούν μόλις 12,5% του πληθυσμού της πόλης. 

“Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ό,τι πριν από μία δεκαετία και έχει επιδεινωθεί τα δύο τελευταία χρόνια”, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Centrepoint, που πρόσθεσε ότι “σου ραγίζει την καρδιά να βλέπεις τα παιδιά αυτά με τόσα προβλήματα συσσωρευμένα. Είναι αυτό ο καθρέφτης της κοινωνίας στο σύνολό της”.

Και εξήγησε ότι οι μαύροι νέοι είναι τρεις φορές περισσότερο πιθανό να είναι άνεργοι σε σχέση με τους λευκούς, γεγονός που αυξάνει και την πιθανότητα να είναι άνεργοι. Εξέφρασε δε την πιθανότητα το πρόβλημα να επιδεινωθεί καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να μειώσει το πρόγραμμα Universal Credit που παρέχει βοήθεια σε αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις πάγιες ανάγκες τους.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να μην περιοριστεί στην εξασφάλιση ενός κρεβατιού για τη νύχτα, αλλά να βοηθήσει τους άστεγους ή αυτούς που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι με μέτρα και υπηρεσίες που θα τους αποτρέψουν από το να καταλήξουν στον δρόμο.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Βελτίωσης της Ζωής, Στέγασης και Κοινοτήτων, υποστηρίζει ότι στη διάρκεια της πανδημίας βοήθησε πάνω από 37.000 ανθρώπους να εξασφαλίσουν ασφαλή στέγαση, εκ των οποίων οι 26.000 έχουν διαρκές πρόβλημα στέγης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρά δύο αδέλφια μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα