ΑΘΗΝΑ
16:05
|
03.05.2024
Θα αφεθούν ελεύθεροι 5.636 πολιτικοί κρατούμενοι που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατά του πραξικοπήματος του Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι θα αποφυλακίσει περισσότερους από 5.000 κρατούμενους, οι όποιοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος τον περασμένο Φεβρουάριο. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν φυλακισμένοι κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης κατά των στρατιωτικών που ανήλθαν με πραξικόπημα στην εξουσία ανατρέποντας την ντε φάκτο ηγέτιδα της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Ο στρατηγός, Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, ανακοίνωσε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι 5.636  κρατούμενοι για ανθρωπιστικούς λόγους. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο στρατηγός Χλάινγκ αποκλείστηκε από την ετήσια σύνοδο των περιφερειακών ηγετών της χώρας, οι οποίοι κατηγόρησαν τον στρατό για  αδυναμία αποκατάστασης της τάξης και της σταθερότητας στη χώρα.

Τουλάχιστον 1.178 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 7.000 συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για τις διαδηλώσεις μετά την ανατροπή της Αούνγκ Σαν Σου Κι, σύμφωνα με την οργάνωση “Ένωση Βοήθειας για τους Πολιτικούς Κρατούμενους”.

Ο στρατηγός, Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, δήλωσε ότι οι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι ανήμερα της βουδιστικής γιορτής Thadingyut στα τέλη Οκτωβρίου. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ανέφερε ότι ο στρατός δεσμεύεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα