ΑΘΗΝΑ
15:53
|
19.04.2024
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως η οργάνωση διαθέτει 100.000 καλά εκπαιδευμένους μαχητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της σιιτικής πολιτικής και ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου αποκάλυψε απόψε πως το κίνημά του διαθέτει “100.000 ένοπλους και εκπαιδευμένους μαχητές” και ότι σήμερα είναι πιο δυνατό από ποτέ.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, παραδέχθηκε πως αποκαλύπτει τον αριθμό των μαχητών της οργάνωσης για πρώτη φορά μετά τα βίαια επεισόδια περασμένης εβδομάδας στη Βηρυτό, τα χειρότερα την τελευταία και πλέον δεκαετία.

Επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του ακροδεξιού χριστιανικού κόμματος των ¨”Λιβανικών Δυνάμεων” (LF) πως ελεύθεροι σκοπευτές του πυροβόλησαν εν ψυχρώ το πρωί της περασμένης Πέμπτης εναντίον διαδηλωτών της Χεζμπολάχ και του επίσης σιιτικού κόμματος Αμάλ προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Προειδοποίησε δε τις “Λιβανικές Δυνάμεις” του Σαμίρ Γκαεγκέα να μην προσπαθήσουν να προκαλέσουν “εμφύλιο πόλεμο”.

Οι διαδηλωτές πήγαιναν να διαδηλώσουν κατά του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, του επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, κατηγορώντας τον πολιτικοποίηση του ζητήματος και αδυναμία αμεροληψίας.

“Συμβουλεύω τις Λιβανέζικες Δυνάμεις και τον αρχηγό τους να εγκαταλείψουν εντελώς αυτήν την ιδέα του εμφυλίου πολέμου και της εσωτερικής διαμάχης” είπε ο Νασράλα. Και κατέληξε: “Οι υπολογισμοί σας είναι λάθος… η περιοχή δεν είδε ποτέ μια Χεζμπολάχ τόσο ισχυρή όσο τώρα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα