ΑΘΗΝΑ
15:43
|
20.04.2024
Η οικονομική ζημιά για τις εταιρίες συνδρομητικών υπηρεσιών εκτιμάται πως ανέρχονται σε περίπου 315.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σχηματίστηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πριν τη σύλληψη των δύο ατόμων και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους προηγήθηκε καταγγελία αγνώστων που ενημέρωσαν τις αρχές πως οι εμπλεκόμενοι μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών μέσων και εξοπλισμού παρείχαν σε περίπου 1.400 άτομα τη δυνατότητα παρακολούθησης ιδιωτικών συνδρομητικών καναλιών, χωρίς να καταβάλλεται η νόμιμη συνδρομή αλλ΄΄α αντίτιμο μόλις 10 ευρώ μηνιαίως.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδήγησαν σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο ιδιοκτήτης ήταν ένας από τους δύο “πειρατές”.

Υπολογίζεται ότι τα μηνιαία έσοδα των “πειρατών” από την παράνομη δραστηριότητα ανέρχονταν σε τουλάχιστον 8.180 ευρώ ενώ εκτιμάται πως η οικονομική ζημιά στις θιγόμενες εταιρίες ανέρχονται σε περίπου 315.000 ευρώ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα