ΑΘΗΝΑ
23:15
|
24.04.2024
Η πρωϊνή "περιπέτεια" με αστυνομικό άναψε την κουβέντα για τα όρια των αστυνομικών στην δυνατότητα του περιορισμού των δικαιωμάτων των πολιτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν είμαι κανένα κοκοράκι της ασφάλτου, είμαι 40 χρόνια οδηγός. Και δεν βλέπω καθόλου γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την παραβίαση της προτεραιότητας και του ΚΟΚ γενικώς, επειδή ο άλλος έχει ένα (αγνώστου ιδιότητας) καρούμπαλο πάνω στο αυτοκίνητο του” έγραψε μεταξύ άλλων απόψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός του KOSMOS FM στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της ΕΡΤ, Προκόπης Δούκας.

Αφορμή έδωσε η πρωϊνή “περιπέτεια” που είχε με αστυνομικό που συνόδευε όχημα επισήμου στη λεωφόρο Μεσογείων. Κατά τα λεγόμενα του Δούκα, ο αστυνομικός παρότι προπορευόταν επέρριψε στον δημοσιογράφο την ευθύνη για τροχαίο ατύχημα που είχε, απαιτώντας να μάθει τα στοιχεία της ταυτότητας του Προκόπη Δούκα με την απειλή πως “θα τα πούμε στο δικαστήριο” καθώς στο ατύχημα ενεπλάκει “δημόσια περιουσία”.

Η ηλικία μου και το όχημα μου, με τρία παιδικά καθισματάκια μέσα (όπως και το Baby on Board στο πίσω παρμπρίζ) υποδηλώνουν αν μη τι άλλο οτι δεν είμαι οδηγός που με οποιαδήποτε αφορμή είναι προς καταδίωξη. Κι αν είχα τα παιδιά μου μέσα, ποιός έχει την ευθύνη, για ένα νέο ατύχημα;” αναρωτιέται ο Προκόπης Δούκας και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως “μόνον σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου ή ανάγκης που σχετίζεται με τη δημόσια ασφάλεια” πρέπει να μπορούν οι αστυνοικοί να περιορίζουν προσωρινά τα δικαιώματα των πολιτών. “Και ποτέ φυσικά δεν έχουν δικαίωμα να εκφοβίζουν. Εδώ δεν υπήρχε καμία απολύτως ανάγκη ή συνοδεία ασφαλείας. Απλώς μαγκιά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα