ΑΘΗΝΑ
16:29
|
20.04.2024
Είναι άριστα διατηρημένο αν και καλυμμένο με θαλάσσιους οργανισμούς – Μόλις καθαριστεί θα εκτεθεί στο κοινό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σπαθί, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκε σε σταυροφόρο πριν από περίπου 900 χρόνια, ανακαλύφθηκε από ερασιτέχνη δύτη κοντά στο λιμάνι της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ. Το σπαθί με την ενός μέτρου λεπίδα εντόπισε ο Σλόμι Κατζίν, ο οποίος το παρέδωσε στις αρμόδιες αρχές. Είναι καλυμμένο με θαλάσσιους οργανισμούς και ο δύτης το διέκρινε τυχαία όταν ένα ρεύμα κίνησε την άμμο και αποκάλυψε τη λαβή του.

Η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (IAA) ανακοίνωσε ότι το σπαθί θα εκτεθεί στο κοινό, μόλις καθαριστεί και αναλυθεί. “Είναι διατηρημένο σε άριστη κατάσταση, είναι ένα όμορφο και σπάνιο εύρημα που από ό,τι φαίνεται ανήκε σε κάποιον σταυροφόρο”, δήλωσε ο Νιρ Ντιστεφέλντ, επικεφαλής της IAA. “Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτεται ένα τόσο προσωπικό αντικείμενο που μας γυρίζει πίσω 900 χρόνια σε μια διαφορετική εποχή με ιππότες, πανοπλίες και σπαθιά”, πρόσθεσε.

Ο Κόμπι Σαρβίτ, επικεφαλής της τμήματος θαλάσσιας αρχαιολογίας, εξήγησε ότι όρμος Καρμέλ, κοντά στο λιμάνι της Χάιφα, λειτουργούσε ως καταφύγιο για τους ναυτικούς κατά τη διάρκεια τρικυμιών για πολλούς αιώνες. “Αυτές οι συνθήκες προσέλκυαν εμπορικά πλοία στο πέρασμα των αιώνων, αφήνοντας πίσω πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα”, διευκρίνισε. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα