ΑΘΗΝΑ
17:03
|
25.04.2024
Τα κορίτσια πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία. Όσο τους αφήνετε θα δίνουν υποσχέσεις, θα κωλυσιεργούν και θα λένε ψέματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όταν είσαι κορίτσι και έχεις φάει σφαίρα στο κεφάλι γιατί πήγαινες στο σχολείο σου στο Πακιστάν έχεις δικαίωμα να έχεις άποψη για το Αφγανιστάν, το οποίο τελεί υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν μετά από 20 χρόνια. Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μην εφησυχάζει με τους Ταλιμπάν και ζήτησε από τη νέα ισλαμική ηγεσία να άρει τον αποκλεισμό των κοριτσιών από την εκπαίδευση.

Η Πακιστανή ακτιβίστρια μίλησε πολύ ανοικτά και ειλικρινά υπογραμμίζοντας ότι ο δήθεν προσωρινός αποκλεισμός των κοριτσιών από τα σχολεία του Αφγανιστάν είναι ψέμα κατ’ επανάληψη.

“Όπως και στο παρελθόν οι Ταλιμπάν αποφεύγουν να κάνουν μια ξεκάθαρη δήλωση. Διστάζουν να πουν ότι τα κορίτσια θα επιστρέψουν στα σχολεία. Θα λένε συνέχεια ότι εξετάζουν το θέμα. Κάποιες φορές θα πουν ότι αυτοί είναι σύμφωνοι, αλλά ότι τα κορίτσια επιλέγουν να μην πάνε στο σχολείο. Αλλά η πραγματικότητα είναι μία: δεν θα βγάλουν ποτέ την επίσημη ανακοίνωση άρσης της απαγόρευσης της εκπαίδευσης για τα κορίτσια. Πριν από έναν μήνα επέτρεψαν στα αγόρια να γυρίσουν στα θρανία. Γιατί δεν είπαν το ίδιο για τα κορίτσια; Ακριβώς το ίδιο συνέβη το 1996. Φοβάμαι για τις αδελφές μου στο Αφγανιστάν, φοβάμαι ότι αυτή η απαγόρευση θα διαρκέσει για χρόνια εάν δεν τους πιέσουμε τώρα”, τόνισε η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα