ΑΘΗΝΑ
20:41
|
03.05.2024
Η εξέλιξη γεννά ελπίδες για σημαντικές καινοτομίες στον τομέα της μεταμόσχευσης νεφρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανοί γενετιστές δημιούργησαν νεφρό από γενετικά τροποποιημένο χοίρο και ερευνητές του Πανεπιστημίου Langone της Νέας Υόρκης το μεταμόσχευσαν σε ασθενή που ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Αξίζει να επισημανθεί πως το μόσχευμα δεν τοποθετήθηκε μέσα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά σε αιμοφόρα αγγεία πάνω στο μηρό. Αυτό έγινε για να ελαχιστοποιηθεί η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που επιτίθεται στο ξένο όργανο και το καταστρέφει.

This image has an empty alt attribute; its file name is εικόνα-21.png

Η σημαντική αυτή επιστημονική καινοτομία συνιστά ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της μεταμόσχευσης νεφρού, καθώς το μόσχευμα λειτούργησε σχεδόν από την πρώτη στιγμή και για 54 ώρες παρήγαγε ούρα και κρεατινίνη.

Με την παρέμβαση της γενετικής μηχανικής είχε αφαιρεθεί από τους ιστούς του χοίρου το μόριο που πυροδοτεί την άμεση απόρριψή του οργάνου από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η επαναστατική μεταμόσχευση έγινε από γιατρούς του Πανεπιστημίου Langone της Νέας Υόρκης και χαιρετίστηκε από Αμερικανούς ειδικούς ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα που γεννά ελπίδες σε εκατομμύρια νεφροπαθείς.

Ο επικεφαλής χειρουργός της ομάδας ερευνητών,Δρ. Ρόμπερτ Μοντγκόμερυ, εκτίμησε πως σε ένα ή δύο χρόνια το σημερινό επίτευγμα μπορεί να ανοίξει το δρόμο για σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των μεταμοσχεύσεων νεφρών.

Παρά τη σοβαρότητα του εγχειρήματος προκαλεί αίσθηση η επιλογή των ερευνητών να μην παρουσιάσουν το εγχείρημά τους σε επιστημονική επιθεώρηση αλλά σε απλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα