ΑΘΗΝΑ
00:55
|
05.12.2023
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα μεταβεί στη Γλασκώβη για την COP26, την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μεταβεί στη Γλασκώβη για την COP26, την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, διαβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως ότι η υπόθεση του κλίματος παραμένει “προτεραιότητα” για τη Ρωσία.

“Δυστυχώς, ο Πούτιν δεν θα πάει στη Γλασκώβη”, δήλωσε στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ χθες, Τρίτη (19/10), είχε ανακοινώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα παραστεί στην G20 στην Ιταλία.

“Το πρόβλημα (της κλιματικής αλλαγής) που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στη Γλασκώβη είναι ωστόσο μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής”, υπογράμμισε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί στην COP26, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant είχε αποκαλύψει στις αρχές του Οκτωβρίου ότι η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζει μια νέα περιβαλλοντική στρατηγική με πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, η Μόσχα θα στοχεύσει στη μείωση των εκπομπών της κατά σχεδόν 80% έως το 2050, κυρίως εγκαταλείποντας σταδιακά τον άνθρακα ως πηγή ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος της πυρηνικής ενέργειας, μεταξύ άλλων.

Ο Πούτιν ο οποίος αντιμετώπιζε από τους εγχώριους και διεθνείς επικριτές του την κατηγορία ότι υποβάθμιζε για καιρό τον ρόλο του ανθρώπου στις κλιματικές αλλαγές, φάνηκε πρόσφατα να αφοσιώνεται περισσότερο στο ζήτημα της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, κυρίως λόγω του πολλαπλασιασμού των φυσικών καταστροφών στη χώρα του.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ σε βρετανικό πυρηνικό σταθμό

Τα παιδιά της Ελλάδας ζωγραφίζουν για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Κατάσκοπος της Κούβας, για 40 χρόνια, Αμερικανός πρέσβης

Σχέδια για πώληση μετοχών της τράπεζας Barclays από το Κατάρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα