ΑΘΗΝΑ
14:02
|
21.05.2024
Τι έγραψε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων η Καναδή συγγραφέας του βιβλίου “Η Ιστορία της Θεραπαινίδας”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα και χωρίς δεύτερες σκέψεις ο κόσμος του Twitter επέβαλε στην Καναδή συγγραφέα, Μάργκαρετ Άτγουντ, την ετικέτα της “τρανσφοβικής” για ένα σχόλιο που έκανε κάτω από άρθρο γνώμης της Ρόζι ΝτιΜάνο στην εφημερίδα “Τορόντο Σταρ”.

“Γιατί πια δεν μπορούμε να λέμε τη λέξη ‘γυναίκα’”, ήταν το σχόλιο της Άτγουντ που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για ένα άρθρο, το οποίο επέκρινε την τάση χρήσης ουδέτερης ως προς το φύλο γλώσσας.

Και μόνο το γεγονός ότι η συγγραφέας του βιβλίου “Η Ιστορία της Θεραπαινίδας” και πολλών άλλων μυθιστορημάτων διαμοίρασε το άρθρο της ΝτιΜάνο από τον λογαριασμό της στο Twitter ήταν αρκετό για να κατηγορηθεί για “τρανσφοβία” κυρίως από “αριστερόστροφες” φωνές της πολιτικής ορθότητας.

Σύμφωνα με το άρθρο γνώμης της ΝτιΜάνο η εμμονή στη χρήση ουδέτερης ως προς το φύλο γλώσσας καταστρέφει την ίδια τη γυναικεία φύση και δυσκολεύει τη συζήτηση για βασικά θέματα που αφορούν τις γυναίκες, όπως η εγκυμοσύνη κ.ά..

Η Μάργκαρετ Άτγουντ χαρακτηρίστηκε από τους χρήστες του Twitter ως μια ακόμη TERF (τρανσφοβική φεμινίστρια), όπως ακριβώς είχε συμβεί με τη Βρετανίδα συγγραφέα των βιβλίων με ήρωα τον Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τα πυρά σε βάρος της Βρετανίδας συγγραφέα ξεκίνησαν όταν η ίδια σχολίασε την έννοια του φύλου μετά από ένα άρθρο για τον Covid-19 και τι πρέπει να προσέχουν τα “άτομα τα οποία έχουν εμμηνόρροια”, γράφοντας πως “αν το φύλο δεν είναι αληθινό, τότε δεν υπάρχει έλξη μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Εάν το φύλο δεν είναι αληθινό, οι ζωές των γυναικών παγκοσμίως διαγράφονται. Γνωρίζω και αγαπώ τρανς άτομα, αλλά με το να διαγράφουμε την έννοια του φύλου καταργούμε την δυνατότητα να συζητάμε ουσιαστικά για τις ζωές τους. Δεν είναι μίσος το να λες την αλήθεια”.

Ανάμεσα στα σχόλια που γράφτηκαν για την Άτγουντ ήταν τα εξής: “Βαθύτατα απογοητευτική” και “η ιδέα ότι και καλά δεν ‘επιτρέπεται ο όρος γυναίκα’ δείχνει διγλωσσία και κλείνει το μάτι προς τους τρανσφοβικούς”.

Στο πλευρό της πολυβραβευμένης Καναδής συγγραφέα έσπευσαν να ταχθούν σχολιαστές με πιο συντηρητικό πρόσημο.

Η ίδια η Άτγουντ δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την ετικέτα της τρανσφοβικής “TERF” προτρέποντας τους χρήστες του Twitter πρώτα να διαβάσουν το άρθρο της ΝτιΜάνο και μετά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. “Είναι καλύτερο να διαβάζεις κάτι από το να διαμαρτύρεσαι απλά και μόνο γιατί κάποιος έχει μια άλλη άποψη”, σχολίασε η συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ.

 

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νέα τελεσίγραφα σε φοιτητές που κινητοποιούνται για την Παλαιστίνη

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ένας νεκρός από αναταράξεις σε πτήση Boeing Λονδίνο-Σιγκαπούρη

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης τεκμαρτού εισοδήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα