ΑΘΗΝΑ
13:08
|
17.05.2024
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα – Πολύ νωρίς για να ειπωθεί ποιος φέρει την ευθύνη της επίθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική στρατιωτική βάση “Αλ-Τανφ”, στην περιφέρεια Χομς στη νότια Συρία, έγινε στόχος επίθεσης με πυραύλους ή με drone. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη “ένοπλες ομάδες υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη”. Ωστόσο, στη συνέχεια αναθεώρησε δηλώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί ποιος φέρει την ευθύνη της επίθεσης και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα.

Οι πρώτες πληροφορίες για την επίθεση εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο στις 10:00 το πρωί, τοπική ώρα, και έκανα λόγο για “επίθεση αυτοκτονίας” με drone. Στρατιωτικός εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης CENTCOM δήλωσε στο Sky News Arabia ότι η βάση χτυπήθηκε από “πυραύλους” και ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βάση χτυπήθηκε από πλήθος drones από την πλευρά των συνόρων της Συρίας με το Ιράκ.

Η απομακρυσμένη βάση, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με Ιράκ και Ιορδανία, και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών στρατευμάτων από τις αρχές του 2016, όταν η βάση χρησιμοποιείτο για την εκπαίδευση των αποκαλούμενων “μετριοπαθών ανταρτών” ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας, του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Την περασμένη εβδομάδα, από περιοχή κοντά στην βάση του Αλ-Τανφ, σημειώθηκε αεροπορική επίθεση από τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις εναντίον υποδομών της Συρίας κοντά στην Παλμύρα.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα