ΑΘΗΝΑ
11:51
|
28.05.2024
Η τρίτη δόση του εμβολίου του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 αντιμετωπίζει ως και 95,6% τις συμπτωματικές μορφές της νόσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τρίτη δόση του εμβολίου του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 αντιμετωπίζει μέχρι και 95,6% τις συμπτωματικές μορφές της νόσου που προκαλεί η τρέχουσα πανδημία, σύμφωνα με κλινική δοκιμή της επαναληπτικής φάσης που έγινε από τις δύο εταιρείες και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η κλινική δοκιμή φάσης 3, η οποία έγινε με τη συμμετοχή “10.000 ανθρώπων άνω των 16 ετών” δείχνει “σχετική αποτελεσματικότητα 95,6%” και “ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας”, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι οποίες επισημαίνουν ότι η δοκιμή της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου τους έγινε κατά τη διάρκεια περιόδου κατά την οποία το κυρίαρχο στέλεχος του νέου κορονοϊού ήταν το Δέλτα.

“Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά την χρησιμότητα των αναμνηστικών δόσεων στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από την νόσο αυτή”, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε δήλωσή του που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 53 χρόνια. Το 55,5% εξ αυτών ήταν ηλικίας ανάμεσα στα 16 και τα 55 έτη και 23,3% από αυτούς ήταν ηλικίας 65 ετών ή μεγαλύτεροι.

Οι δύο εταιρείες πρόσθεσαν ότι θα υποβάλουν λεπτομερή αποτελέσματα της δοκιμής τους για αξιολόγηση από ομοτίμους στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) και άλλες ρυθμιστικές υπηρεσίες το ταχύτερο δυνατό.

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη εγκρίνει μια τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και της Moderna Inc για ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν μικρότερη προστασία από το σχήμα δύο δόσεων.

Εχθές ο FDA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία η χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε εμβολιασμένα άτομα -και με τις δύο δόσεις- ηλικίας 40 ετών και άνω.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψηφιοποίηση και αναβάθμιση του πολέμου στον Κυβερνοχώρο

Αυξάνονται οι διαγνώσεις καρκίνου του δέρματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προειδοποίηση ΕΟΦ για ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης

Κίνα: Πρώτη επιτυχημένη ξενομεταμόσχευση οργάνου στην παγκόσμια ιατρική ιστορία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα