ΑΘΗΝΑ
04:25
|
27.04.2024
Ο Μικντάντ αλ Καουάσμι κάνει απεργία πείνας εδώ και τρεις μήνες απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από μία κλωστή κρέμεται πλέον η ζωή του 24χρονου Παλαιστίνιου απεργού πείνας Μικντάντ αλ Καουάσμι που νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από περίπου τρεις μήνες απεργίας πείνας.

Εικόνα

Ο νεαρός Παλαιστίνιος διαμαρτύρεται για την άδικη και άνευ κατηγοριών φυλάκισή του στο πλαίσιο της λεγόμενης “διοικητικής κράτησης”, μία πατέντα που έχουν υιοθετήσει οι ισραηλινές κατοχικές αρχές από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας για να φυλακίζουν Παλαιστίνιους δίχως να είναι αναγκασμένοι να στοιχειοθετήσουν εναντίον τους συγκεκριμένες κατηγορίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ανανεώνουν την φυλάκιση ανά έξι μήνες όσο διάστημα (ακόμη και χρόνια…) θεωρούν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές απαραίτητο, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ανάνι Σαραχνίχ εκπρόσωπος του Συλλόγου Παλαιστινίων Φυλακισμένων μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε με αφορμή την πολυήμερη απεργία πείνας του 24χρονου στην διοικητική κράτηση και τις άδικες φυλακίσεις πολλών εκατοντάδων Παλαιστινίων από τις κατοχικές αρχές.

Ο ΜΙκντάντ αλ Καουάσμι νοσηλεύεται τον τελευταίο μήνα σε μονάδα εντατικής θεραπείας του ισραηλινού νοσοκομείου Κάπλαν και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή απέχοντας από κάθε τροφή, πάνω από 90 μέρες, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα