ΑΘΗΝΑ
06:32
|
19.05.2024
Πάνω από 180 άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε Νεπάλ και Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 180 άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε Νεπάλ και Ινδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Νεπάλ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι κατολισθήσεις έδωσαν τέλος στη ζωή τουλάχιστον 99 ανθρώπων στο Νεπάλ από τη Δευτέρα (18/10).

Η αστυνομία του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι οι διασώστες αναζητούν τουλάχιστον 40 αγνοούμενους, από τις φονικές πλημμύρες, με το φόβο ότι πολλοί εξ αυτών ίσως να μην τα έχουν καταφέρει να επιζήσουν.

Οι περισσότεροι νεκροί εντοπίστηκαν στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της χώρας, όπου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μπασάντα Μπαχαντούρ Κουνγάρ.

Παράλληλα, στη γειτονική Ινδία πέθαναν πάνω από 88 άτομα από τις έντονες βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας , οι οποίες προκάλεσαν καταστροφές και πλημμύρες σε δρόμους, έριξαν γέφυρες και προκάλεσαν κατολισθήσεις που παρέσυραν πολλά σπίτια.

Συγκεκριμένα, οι αρχές του κρατιδίου Ουταραχάντ στα Ιμαλάια επιβεβαίωσαν σήμερα τον θάνατο 55 ανθρώπων, ανάμεσά τους και τα πέντε μέλη μιας οικογένειες που θάφτηκαν μέσα στο σπίτι τους.

Πολλές γέφυρες και δρόμοι έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα αρκετές πόλεις να έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο στρατός συμμετέχει στις προσπάθειες αποκατάστασης της επικοινωνίας και απεγκλωβισμού χιλιάδων ατόμων.

Ο υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών του κρατιδίου, ο Σ. Μουρουγκεσάν, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανάμεσά τους και 20 τουρίστες που έκαναν πεζοπορεία σε έναν παγετώνα.

Στην Κέραλα, στη νότια Ινδία, όπου 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την προηγούμενη εβδομάδα, η μετεωρολογική υπηρεσία επίσης προειδοποίησε ότι αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις σε τουλάχιστον τρεις περιοχές του κρατιδίου, έπειτα από μια ανάπαυλα μερικών ημερών.

Το 2018 σχεδόν 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κεράλα όταν επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στο κρατίδιο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Ο Ερυθρός Σταυρός, ομάδες του οποίου συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης τόσο στην Ινδία όσο και στο Νεπάλ, προειδοποίησε τους κατοίκους για τον κίνδυνο να φουσκώσουν και άλλο τα νερά των ποταμών και να σημειωθούν νέες κατολισθήσεις.

“Οι κάτοικοι του Νεπάλ και της Ινδίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ της πανδημίας και της επιδείνωσης των κλιματικών καταστροφών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε εκατομμύρια ζωές αλλά και στα μέσα διαβίωσής τους”, τόνισε ο Ερυθρός Σταυρός.

Πηγές: WION, Hindustan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα