ΑΘΗΝΑ
16:54
|
03.05.2024
Η συμμορία ζητά ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε έναν από τους 17 ομήρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της συμμορίας 400 Mawozo, που απήγαγε προ ημερών μία ομάδα 17 Αμερικανών και Καναδών ιεραποστόλων της οργάνωσης Christian Aid Ministries, εμφανίστηκε απόψε σε βίντεο απειλώντας να εκτελέσει τους ομήρους σε περίπτωση που δεν πάρει όσα απαιτεί.

Haiti gang leader threatens to kill kidnapped missionaries

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε ορισμένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αρχηγός της συμμορίας φορώντας ένα μεγάλο σταυρό στο λαιμό ορκίζεται πως εάν δεν πάρει ό,τι ζητά θα αρχίσει να πυροβολεί στο κεφάλι τους Αμερικανούς ομήρους.

Ο αρχηγός της συμμορίας που φέρεται πως ονομάζεται Γουίλσον Τζόζεφ εκτόξευσε απειλές και έναντι του Αϊτινού μεταβατικού πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί και του αρχηγού της Αστυνομίας Λιόν Σαρλ.

Χτες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ¨Αντονι Μπλίνκεν από την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο, διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων.

«Δυστυχώς, πρόκειται για σύμπτωμα του πολύ μεγαλύτερου προβλήματος ως προς την κατάσταση ασφαλείας» στην Αϊτή, η οποία έχει γίνει «απλώς αφόρητη» είπε επιβεβαιώνοντας πως από την πρώτη μέρα βρίσκεται στο Πορτ Ο Πρενς ομάδα Αμερικανών πρακτόρων του FBI για να συμβάλλει στον τερματισμό της νέας υπόθεσης ομηρίας.

Κατά πληροφορίες αμερικανικών δικτύων, η συμμορία ζητά να της δοθεί ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε έναν από τους 17 ομήρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα