ΑΘΗΝΑ
09:17
|
19.05.2024
Ο προβληματισμός που επικρατεί από τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή της Ημαθίας οδηγεί σε ακύρωση των εκδηλώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο αλαλούμ σχετικά με τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο προβληματισμός που επικρατεί από τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή της Ημαθίας οδηγεί σε ακύρωση των εκδηλώσεων.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, αποφασίστηκε ομόφωνα να μη διεξαχθούν παρελάσεις σε όλη την περιφέρεια, καθώς η διασπορά κορονοϊού έχει λάβει μεγάλη έκταση σε τοπικό επίπεδο και υπάρχει ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Κώστας Καλαϊτζίδης, μετά τη ραγδαία και διαρκή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ημαθία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα. Μόλις χθες στην περιφέρεια ανακοινώθηκαν 123 νέες μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη εξετάστηκε αναλυτικά η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο σε καμία περιοχή της Ημαθίας. Παράλληλα αποφασίστηκε να ενταθούν οι πρωτοβουλίες όλων για τον εμβολιασμό των πολιτών και την κατανόηση της αναγκαιότητάς του, καθώς αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή αντιστοιχεί μόλις στο 45% του πληθυσμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκπρόσωποι των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησίας και της αστυνομίας.

Κρούσματα στην 1η Μεραρχία

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας thesstoday.gr, η οποία ανέφερε ότι καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντός της 1ης Μεραρχίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έκρηξη κρουσμάτων στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος κατηγορώντας την κυβέρνηση για εγκληματική πολιτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και για αδιαφορία για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την υγεία των φαντάρων και των χαμηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Πηγές: Έθνος, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα