ΑΘΗΝΑ
08:42
|
24.04.2024
Εκατομμύρια ακόμη Αμερικανοί μπορούν να λάβουν αναμνηστική δόση για τον νέο κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια ακόμη Αμερικανοί μπορούν να λάβουν αναμνηστική δόση για τον νέο κορονοϊό και να επιλέξουν εμβόλιο διαφορετικής εταιρείας από ό,τι στις προηγούμενες δόσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ.

Για ορισμένα άτομα που είχαν κάνει Pfizer πριν μήνες υπήρχε η δυνατότητα χορήγησης τρίτης δόσης. Πλέον τα Κέντρα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών (CDC) αναφέρουν ότι το ίδιο μπορούν να κάνουν όσοι είχαν λάβει Moderna και Johnson & Johnson

Σημειώνεται ότι πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό με Pfizer ή Moderna. Όσον αφορά το J&J χορηγείται σε όλους τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, επειδή δεν αποδείχθηκε τόσο προστατευτικό όσο τα άλλα δύο.

“Αυτοί οι τελευταίοι 20 μήνες μας δίδαξαν πολλά πράγματα, αλλά κυρίως να έχουμε ταπεινότητα. Μαθαίνουμε συνεχώς για αυτόν τον ιό, αυξάνουμε την τεκμηρίωση και συγκεντρώνουμε περισσότερα δεδομένα” δήλωσε η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι.

Η αναμνηστική δόση αφορά  πολίτες 65 ετών και άνω ή ηλικία τουλάχιστον 50, που όμως διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου λόγω προβλημάτων υγείας. Επίσης, ένοικους γηροκομείων, ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης λόγω δουλειάς ή συνθηκών διαβίωσης, όπως οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι κρατούμενοι και οι άστεγοι σε καταφύγια.

Η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 190 εκατ. εμβολιασμένων Αμερικανών έχουν κάνει Pfizer ή Moderna, ενώ μόνο σε 15 εκατομμύρια έχουν λάβει το J&J.

Τα CDC δεν καθιστούν υποχρεωτικό τον συνδυασμό των δόσεων, απλά δίνουν την επιλογή για όποιον το θέλει. 

Πηγές: Associated Press, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα