ΑΘΗΝΑ
02:39
|
08.05.2024
Η πόλη του Άμστερνταμ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην επαρκούν τα αποθέματά της σε πόσιμο νερό μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης ανάπτυξης και επέκτασης του αστικού της ιστού, η πόλη του Άμστερνταμ στην Ολλανδία αντιμετωπίζει το φάσμα σοβαρών ελλείψεων σε πόσιμο νερό εντός της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας ύδρευσης “Waternet”. Σε δηλώσεις του έπειτα από ένα περιστατικό διακοπής της παροχής ύδρευσης στη συνοικία Parool, o εκπρόσωπος της εταιρίας τόνισε πως καθίστανται αναγκαίες νέες επενδύσεις στο δίκτυο της πόλης, πράγμα που ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του πόσιμου νερού, οι οποίες και θα μετακυλιστούν στους καταναλωτές.

Για να αποφευχθεί η λειψυδρία τα επόμενα χρόνια θα πρέπει η παραγωγή και η άντληση πόσιμου νερού να αυξηθεί κατά πολύ, σύμφωνα με την εταιρία, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο το μέγεθος του κόστους.

Την ίδια στιγμή βέβαια, καθώς ο πληθυσμός της ολλανδικής πόλης αυξάνεται συνεχώς, το ίδιο συμβαίνει και με τους πελάτες της “Waternet”, με την εταιρία να μεγαλώνει συνεχώς τα κέρδη της από τον έλεγχο και τη διαχείριση του συγκεκριμένου φυσικού αγαθού.

ΠΗΓΗ: Nltimes.nl

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα