ΑΘΗΝΑ
04:32
|
26.04.2024
Η πρόεδρος του αυτοαποκαλούμενου Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, κήρυξε «ανεπιθύμητους» δύο Ρώσους διπλωμάτες την Παρασκευή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος του αυτοαποκαλούμενου Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, κήρυξε «ανεπιθύμητους» δύο Ρώσους διπλωμάτες την Παρασκευή, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας. Η Οσμάνι έκανε λόγο για «επιζήμια επιρροή» τους στην περιοχή.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συνέπεια για το νομικό τους καθεστώς, καθώς είναι διαπιστευμένοι στην αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο.

«Υποθέτουμε ότι αυτή η επίθεση από την Πρίστινα δεν συνεπάγεται κάποια συνέπεια για το νομικό καθεστώς του αναφερόμενου ρωσικού διπλωματικού προσωπικού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θεμελιώδη για τη διευθέτηση του Κοσσυφοπεδίου, είναι διαπιστευμένοι στην Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης στο Κοσσυφοπέδιο των Ηνωμένων Εθνών (UNMIK) και δεν έχουν καμία σχέση με τις δομές αυτού του αυτοαποκαλούμενου κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

H ρωσική πρεσβεία στη Σερβία, από την πλευρά της, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της Πρίστινα, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες να εμποδίσουν τους διαπιστευμένους Ρώσους διπλωμάτες να πραγματοποιήσουν τις νόμιμες δραστηριότητές τους ως «απολύτως απαράδεκτες».

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα