ΑΘΗΝΑ
13:12
|
19.04.2024
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ελβετική πρωτεύουσα διαμαρτυρόμενοι για τα νέα πιστοποιητικά που έχουν στόχο την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξω από το ελβετικό κοινοβούλιο συγκεντρώθηκαν πολλές χιλιάδες πολίτες χθες Σάββατο στη Βέρνη, πρωτεύουσα της χώρας. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ενάντια στα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση. Η διαμαρτυρία παρέμεινε ειρηνική, σε αντίθεση με αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις αρχές του Οκτώβρη.

Η πρωτεύουσα της Ελβετίας πλημμύρισε από ανθρώπους που ζητούν την ακύρωση των αυστηρών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση από τις 23 Σεπτεμβρίου. Για να επιτραπεί σε κάποιον η είσοδος σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο σε όλη την επικράτεια, αυτός θα πρέπει να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του ή να έχει αρνητικό PCR τεστ μαζί του.

Παρόλα τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και τρεις μήνες από την κυβέρνηση, οι αρχές επέτρεψαν χθες την μαζική συγκέντρωση, φοβούμενες βίαιες εκδηλώσεις. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία διέλυσε αντίστοιχες πορείες με τη χρήση κανονιών νερού.

Τον Νοέμβριο, οι Ελβετοί θα κληθούν να συμμετάσχουν σε δημοψήφίσμα στο οποίο θα αποφασίσουν για τα μέτρα της κυβερνησης απέναντι στην πανδημία και τη μέχρι τώρα διαχείρισή της. Σε αντίστοιχο δημοψήφισμα τον Ιούνιο, πάνω από το 60% των ψηφοφόρων ενέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα