ΑΘΗΝΑ
03:10
|
08.12.2021
Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας η διεξαγωγή του μαραθωνίου του Πεκίνου λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Κίνας προειδοποίησε μάλιστα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η Κίνα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 133 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 11 περιφέρειές της σε διάστημα μίας εβδομάδας και η πλειονότητα των μολύνσεων φέρεται να συνδέεται με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή “Δέλτα” του ιού. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC πρόκειται για τη μεγαλύτερη έξαρση της νόσου Covid-19 στην Κίνα από τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανησυχία των υγειονομικών αρχών είναι μεγάλη καθώς σε περίπου 100 ημέρες η Κίνα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Στο μεταξύ, η ηγεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι έχουν εμβολιαστεί τα τρία τέταρτα των 1,4 δισεκατομμυρίων πολιτών της. “Έχουν εμβολιαστεί πλήρως 1,068 δισεκατομμύρια Κινέζοι. Το 75,6% του πληθυσμού εκτιμάται ότι έχει ανοσία στον Covid-19 ,καθώς έχουν χορηγηθεί 2.245 δισεκατομμύρια δόσεις”,  δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ. Ωστόσο, οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο, παραδέχτηκαν στις αρχές Οκτωβρίου ότι “αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση” λόγω της νόσου Covid-19.

Ο μαραθώνιος του Πεκίνου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1981 και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα. Παραδοσιακά ο μαραθώνιος του Πεκίνου έχει για αφετηρία την πλατεία Τιενανμέν και καταλήγει στο Ολυμπιακό Πάρκο της κινεζικής πρωτεύουσας. Περίπου 30.000 άνθρωποι αναμενόταν να συμμετάσχουν στον φετινό μαραθώνιο, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Για αρκετούς μήνες, η Κίνα είχε μειώσει δραστικά τον αριθμό των κρουσμάτων, χάρη σε μια τεράστια εκστρατεία υποβολής του πληθυσμού σε τεστ, σε συνδυασμό με το αυστηρό κλείσιμο των συνόρων. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση για Πόθεν Έσχες ως τις 31 Ιανουαρίου

Δύο νικητές έβγαλε το τζόκερ

Εως και δύο χρόνια φυλακή στους «αρνητές» γονείς

Γερμανικό “me too” στο χώρο του τζούντο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα