ΑΘΗΝΑ
15:43
|
07.05.2024
Ο νεαρός έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά. Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή του 18χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Σύμφωνα με το πόρισμα της εξέτασης, ο νεαρός έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και προκλήθηκε από το διαμπερές τραύμα στον θώρακα.

Την Τετάρτη η απολογία των αστυνομικών

Οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, με τον Αλέξη Κούγια να οικοδομεί την υπερασπιστική γραμμή κι ενώ τα αναπάντητα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Υπενθυμίζεται ότι: 

  • Ένα βασικό ερώτημα που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι αρμόδιοι είναι το πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα και αντί για σύλληψη έχουμε ένα νεκρό.
  • Ένα δεύτερο ερώτημα προκύπτει από οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας κόντρα στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους “συνολικά εφτά αστυνομικούς που τραυματίστηκαν”, καθώς από αποκαλυπτικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Ακόμα ένα ερώτημα αφορά τη συνεννόηση ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά τη διάρκεια της αιματηρής επιχείρησης, καθώς φέρεται να δόθηκε διαταγή στον επικεφαλής της ομάδας που μετείχε στην καταδίωξη, να μη συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα και να διακόψουν την καταδίωξή του, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν ωστόσο τη δράση τους. 

Οι επτά αστυνομικοί παραμένουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ και –μεταξύ άλλων– αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα ανάγκασαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, αργά το βράδυ του Σαββάτου, να ζητήσει από τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική δολοφονία στο Πέραμα

Εν τω μεταξύ, σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία και τον φόνο του 18χρονου Ρομά από αστυνομικούς στο Πέραμα καλούν σήμερα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια κόμματα και συλλογικότητες της αριστεράς (ΜέΡΑ25, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, νΚΑ) και του αντιεξουσιαστικού χώρου (Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας).

? Προασπιζόμαστε τη δημοκρατία, απαιτούμε τη δικαιοσύνη για τον νεκρό από αστυνομικές σφαίρες στο #Περαμα και…

Posted by ΜέΡΑ25 on Sunday, October 24, 2021
https://www.facebook.com/rocinanteGR/posts/6427881283949165

Πηγές: Καθημερινή, Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα