ΑΘΗΝΑ
17:45
|
26.04.2024
Χρειάστηκε κοινή ανακοίνωση των 10 πρεσβευτών πως σέβονται το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μα΄έστρος στο ανατολίτικο παζάρι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς παίρνει πίσω τις αρχικές απειλές του για απέλαση χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ επειδή εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συνέχιση φυλάκισης του Τούρκου αντιφρονούντα εκατομμυριούχου Οσμάν Καβαλά.

Προηγήθηκε η “πυροσβεστική” κίνηση των 10 πρεσβευτών οι οποίοι με ανάρτησή τους στο Τουίτερ ανακοίνωσαν πως σέβονται το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης που προβλέπει ότι δεν παρεμβαίνουν στα εσωτερικά του κράτους που βρίσκονται, καθώς και στο νομοθετικό ρυθμιστικό της πλαίσιο.

Με τον τρόπο αυτό, έδωσαν το κατάλληλο πρόσχημα στον Τούρκο πρόεδρο ώστε να πάρει πίσω την απειλή της απέλασης μιλώντας για “νίκη” ενώ απέτρεψε περαιτέρω όξυνση της έντασης που υπάρχει εδώ και καιρό στις σχέσεις της Τουρκίας με δυτικές χώρες λόγω αντικρουόμενων γεωπολιτικ΄΄ων συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται πως οι πρεσβευτές των χωρών που προχώρησαν σε αυτή την ανακοίνωση είναι οι πρέσβεις των ΗΠΑ, του Καναδά, της Φιλανδίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα