ΑΘΗΝΑ
07:12
|
18.04.2024
Τον δρόμο της επένδυσης στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται να επιλέγει η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Hertz.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον δρόμο της επένδυσης στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται να επιλέγει η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Hertz.

Όπως ανακοίνωσε, θα αγοράσει τα μικρά αυτοκίνητα Tesla Model 3 μέχρι το τέλος του 2022 και επίσης θα δημιουργήσει το δικό της δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το κόστος της αγοράς, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κοντά στα 4 δισεκατομμύρια (δισ.) δολάρια, επειδή το κάθε Model 3 έχει βασική τιμή περίπου 40.000 δολάρια.

Μιλώντας στο Associated Press, ο διευθύνων σύμβουλος της Hertz Μαρκ Φιλντς δήλωσε πως τα οχήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σημείωσε επίσης πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ήδη δημοφιλή και υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση και ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία του συνομιλεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την αγορά περαιτέρω ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς όλο και περισσότερα μοντέλα εισέρχονται στην αγορά.

Επίσης ο Φιλντς επισήμανε ότι η Hertz επενδύει επίσης στο δικό της δίκτυο φόρτισης, σχεδιάζοντας 3.000 φορτιστές σε 65 τοποθεσίες στις ΗΠΑ έως το τέλος του 2022 και 4.000 έως το τέλος του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η Hertz βγήκε από το καθεστώς προστασίας πτώχευσης τον περασμένο Ιούνιο, ενώ πριν από λίγες ημέρες όρισε τον Φιλντς (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ford Motor Co.), ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρεία. Η Hertz Global Holdings Inc. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Μάιο του 2020, καθώς ήταν μεταξύ των πρώτων μεγάλων εταιρειών που χτυπήθηκαν από την πανδημία.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 4,3%, στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα Χρηματιστήρια, έπειτα από την πληροφορία για την αγορά οχημάτων από τη Hertz.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Ούτε θύματα, ούτε ζημιές από σεισμό 6,4 Ρίχτερ στη Δυτική Ιαπωνία

Φάμελλος: Οικονομικό σκάνδαλο το Flyover-Στο φως το έγγραφο της παράτασης

Πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Έκλεισε αεροδρόμιο-Ποτάμια οι δρόμοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα