ΑΘΗΝΑ
01:04
|
27.04.2024
Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός της από τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών. Δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θλίψη σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου προκαλεί από το πρωί η είδηση θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά σε ηλικία 57 ετών.

Η σορός της τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών αύριο Τετάρτη, από τις 10 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, με απόφαση του πρωθυπουργού, κηρύσσεται μέρα εθνικού πένθους η 27η Οκτώβρη, που είναι και η μέρα κηδείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται:

«Μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».

Η επιθυμία της οικογένειας Γεννηματά

Σε ανακοίνωσή της στο Τουίτερ η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε πως επιθυμεί αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

https://twitter.com/FofiGennimata/status/1452664552382943256

Συλλυπητήρια και θλίψη από τα κόμματα της Βουλής

Συλλυπητήρια μηνύματα καταφθάνουν από νωρίς στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ και στους οικείους της θανούσης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργούς της κυβέρνησης και τους ηγέτες και τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα