ΑΘΗΝΑ
14:27
|
20.04.2024
Ένοπλοι κινούμενοι με μοτοσικλέτες πυροβολούσαν αδιακρίτως τους πιστούς – Πληροφορίες και για απαγωγές τουλάχιστον δέκα ατόμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι κινούμενοι με μοτοσικλέτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τεμένους στην πολιτεία του Νίγηρα, στη βόρεια Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 πιστούς, δήλωσαν χθες Δευτέρα δύο κάτοικοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι ένοπλοι μπήκαν στην κοινότητα Μάζα-Κούκα, στην περιφέρεια Μασέγκου, περί τις 17:00, είπαν οι δύο κάτοικοι. “Με το που έφθασαν, πήγαν κατευθείαν στο τέμενος κι άρχισαν να ρίχνουν στους πιστούς αδιακρίτως”, δήλωσε ο Αμντουλγκανίγιου Χασάν και πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον 10 πολίτες.

Ο Μπέλο Αγιούμπα, κάτοικος της κοινότητας και αυτόπτης μάρτυρας, συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας στον Νίγηρα δεν απάντησε αμέσως σε κλήσεις και μηνύματα για σχόλια. Οι δράστες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη της νομαδικής εθνοτικής ομάδας Φουλάνι, διέφυγαν μετά την επίθεση.

Η βόρεια και η κεντρική Νιγηρία έχουν μετατραπεί εδώ και περίπου μια δεκαετία σε θέατρο συχνών επιθέσεων πάνοπλων συμμοριών, οι οποίες εφορμούν σε χωριά, διαπράττουν ζωοκλοπές, λεηλασίες, δολοφονίες και απαγωγές για λύτρα. Την περασμένη εβδομάδα, ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στην πολιτεία Σοκότο της βορειοδυτικής Νιγηρίας. Επιχειρούσαν για περισσότερες από 12 ώρες σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και εκτοπίζοντας δεκάδες από τα σπίτια τους.

Πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι στην πολιτεία του Νίγηρα υποστηρίζουν ότι από τις αρχές του μήνα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αρχίσει να εξαπλώνεται εκεί κι έχει καταλάβει αρκετές κοινότητες, προσφέροντας σε χωρικούς χρήματα και εντάσσοντάς τους στις τάξεις της για να πολεμήσουν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα