ΑΘΗΝΑ
16:16
|
16.04.2024
Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα Μέγαρα. Αποκαταστάθηκε μετά από 5 ώρες η κυκλοφορία στην Κορίνθου-Πατρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τα ξημερώματα, στα Μέγαρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ακαριαίο θάνατο 18χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πέτρες. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν οι τρεις εκ των αστυνομικών. Έως αυτή την ώρα η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Οι επτά αστυνομικοί, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στο μεταξύ, ομάδες Ρομά έκλεισαν χθες τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, καίγοντας λάστιχα, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η κίνηση των οχημάτων εκτράπηκε στην παλαιά εθνική οδό, μέσω του κόμβου Κιάτου, για όσους οδηγούς κινούνται προς Κόρινθο και μέσω του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου, για όσους κατευθύνονται προς Πάτρα.

Η διαμαρτυρία διήρκησε τουλάχιστον πέντε ώρες και πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ανάλογη κατάσταση και στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αθηνών στο ύψος των διοδίων των Αρφαρών, με ομάδες Ρομά να έχουν ανάψει φωτιές και να έχουν κλείσει τον δρόμο. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας έφθασε στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ και -όπως ανέφερε η ΕΡΤ- υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα