ΑΘΗΝΑ
11:51
|
23.04.2024
Φιλοζωϊκές οργανώσεις, απλοί πολίτες και 23 γερουσιαστές ζητούν την παραίτηση Φάουτσι για βάναυσα πειράματα σε σκυλιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ λόγω της έγκρισης που όπως αποκαλύφθηκε έδωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι για την χρηματοδότηση σκληρών πειραμάτων σε σκυλιά.

Απλοί πολίτες και φιλοζωϊκές οργανώσεις ζητούν την παραίτηση Φάουτσι, ενώ 23 γερουσιαστές υπέγραψαν κείμενο καταδίκης κατά του καθηγητή, στο οποίο καυτηριάζεται επίσης το γεγονός ότι για τα πειράματα σπαταλήθηκαν υπέρογκα ποσά. 

Ο Άντονι Φάουτσι είναι επικεφαλής του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες ξόδεψε 1,68 εκατομμύρια δολάρια από χρήματα φορολογουμένων, για “να βασανίσει και να δηλητηριάσει 44 σκυλιά ράτσας μπίγκλ  στο όνομα της επιστήμης”.

Η οργάνωση White Coat Waste Project (WCWP) που αποκάλυψε τα πειράματα σε κουτάβια καταγγέλλει ότι είναι η τέταρτη φορά που διαπιστώνει πως το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) χρησιμοποιεί τέτοιες βάναυσες πρακτικές.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, στα 44 κουτάβια ηλικίας 6 με 8 μηνών χορηγήθηκε πειραματικό φάρμακο, ενώ στη συνέχεια τους έκοβαν τις φωνητικές τους χορδές και στη συνέχεια τα θανάτωναν για να κάνουν βιοψίες στα όργανά τους. Οι πρακτικές αυτές προκάλεσαν την οργή και της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο δρ. Φαούτσι βρίσκεται στο στόχαστρο. Η πρώτη ήταν για “κοστοβόρα” πειράματα που είχε εγκρίνει όταν τον περασμένο Μάιο παραδέχτηκε ότι το NIAID χρηματοδότησε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν με 600.000 δολάρια, για να ερευνηθεί το αν ο κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδα.

Πηγές: The Hill

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα