ΑΘΗΝΑ
18:08
|
24.04.2024
Έντονη διαμαρτυρία ενός ιερέα για την παρουσία της Αστυνομίας: “Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;”
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος πιστών μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τον αρχιερατικό συλλείτουργο και τη δοξολογία του πολιούχου της Θεσσαλονίκης παρά τη μεγάλη διασπορά του νέου κορονοϊού στην πόλη. Παρόμοιες εικόνες συνωστιμού καταγράφηκαν και χθες κατά τη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ η πλειοψηφία των πιστών δεν φορούσε τις προστατευτικές μάσκες όταν ασπαζόταν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, δεν τήρησε τις αποστάσεις ασφαλείας ενώ υπήρξαν ιερείς που αντέδρασαν λόγω της ισχυρής παρουσίας της αστυνομίας.

Κάμερα κατέγραψε ιερέα να διαμαρτύρεται κατά των μέτρων και να καλεί τους πιστούς να μπουν χωρίς μάσκα στον ιερό ναό. Ο ιερέας απευθυνόμενους προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι “δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;”.

Μετά τον αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε η δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθίμου, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. “Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Πολιούχο της, τον αθλοφόρο Άγιο Δημήτριο, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία. Υπήρξε στρατηλάτης και συμπολεμιστής μαζί για τους πιστούς από τα βυζαντινά χρόνια. Αυτόν επικαλούνταν στους αγώνες τους εναντίον των ξένων εισβολέων και με το όνομά του στα χείλη μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη ως ελευθερωτής, στις 26 Οκτωβρίου του 1912. Συμμετέχοντας και φέτος με συγκίνηση στους εορτασμούς της πόλης μας, εύχομαι ο συμβολισμός τους να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά σε όλους”, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το τέλος της δοξολογίας.


Η ΠτΔ αναμένεται να αναχωρήσει εκτάκτως για την Αθήνα, όπου την Τετάρτη θα παραστεί στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Την Πέμπτη θα ταξιδέψει πάλι στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα