ΑΘΗΝΑ
13:50
|
18.04.2024
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων, επικυρώνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμετάκλητα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου τον Απρίλιο του 2014 είχε χάσει τη ζωή του ο 13χρονος Βασίλης και είχε τραυματιστεί σοβαρά η 9χρονη, τότε, αδελφή του Ελεάννα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε σήμερα την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων Βασίλη Παπαδόπουλου (διαχειριστή της εταιρείας που εκμεταλλευόταν οικονομικά το λούνα παρκ) και Πάολο Καραμέλα (ιδιοκτήτη των παιχνιδιών και υπεύθυνου για τη λειτουργία τους) για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενσυνείδητη αμέλεια και της σωματικής βλάβης με ενσυνείδητη αμέλεια. Με την απόφασή τους αυτή οι δικαστές επικύρωσαν την πρωτόδικη απόφαση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομη βίου και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Προηγήθηκε η αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων σημειώνοντας ότι “στο μόνο που εναπόθεταν την καλή λειτουργία του λούνα παρκ είναι η τύχη”.

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παρέστη στη δικαστική αίθουσα.

Στη σημερινή δίκη κατέθεσαν οι γονείς του θύματος, οι οποίοι περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του παιδιού τους και ανέδειξαν την προχειρότητα της εγκατάστασης και τις τεράστιες ευθύνες των υπευθύνων. “Εκείνη την ώρα ήμασταν εμείς και δύο αλλοδαποί εργάτες εκεί, δεν ήρθε κανένας υπεύθυνος να μας βοηθήσει, ένας περαστικός έτρεξε να βοηθήσει και έψαχνε μπουκάλι και δεν έβρισκε”.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι καταθέσεις της αστυνομικού που κλήθηκε στο σημείο μετά το δυστύχημα, η οποία περιέγραψε την προχειρότητα της εγκατάστασης, και ενός αεροναυπηγού – μηχανολόγου μηχανικού, που απέδειξε ότι δεν υπήρξε πρόσδεση ούτε του παιχνιδιού ούτε της πισίνας, ούτε περιμετρική εξέδρα, ούτε καγκελάκια περιμετρικά της εξέδρας, ούτε περιμετρική περίφραξη.

Πηγές: ΕΡΤ, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα