ΑΘΗΝΑ
14:08
|
25.04.2024
Και οι επτά υποστήριξαν πως δεν είχαν εκ των προτέρων σκοπό και ανθρωποκτόνο δόλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αθώοι δήλωσαν οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για το θάνατο του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα στη διάρκεια της απολογίας που ολοκλήρωσαν απόψε ενώπιον της τέταρτης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι επτά κατηγορούμενοι τόσο με τα υπομνήματά τους και όσο και στη διάρκεια απαντήσεων που έδωσαν στην αρμόδια ανακρίτρια, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί.

Υποστήριξαν έτσι πως δεν είχαν εκ των προτέρων σκοπό και ανθρωποκτόνο δόλο και πως σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Χιουντάι, θεωρώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων,Αλέξης Κούγιας,μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε «ενδελεχή έρευνα» τονίζοντας ότι η ανακρίτρια υπέβαλε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση των επτά αστυνομικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα