ΑΘΗΝΑ
05:21
|
17.05.2024
“Ο Ελαιώνας έχει κλείσει τον κύκλο του” είπε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο δήμαρχος Αθηναίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ο Ελαιώνας έχει κλείσει τον κύκλο του” είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τον υπουργό Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ζητώντας τη διακοπή της λειτουργίας της δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της διοίκησης του Δήμου, ο δήμαρχος Αθηναίων δικαιολόγησε την απόφαση που οδήγησε τη διοίκηση Καμίνη (το 2015) να αποδεχθεί το αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για τη δημιουργία μιας τόσο εκτεταμένης προσφυγικής δομής, υποστήριξε όμως ότι πλέον δεν υφίστανται.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πως ο Δήμος Αθηναίων δεν προτίθεται να ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρησης του χώρου, στον οποίο φιλοξενείται η δομή – σύμβαση η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου (31/12).

Πηγές του Δήμου Αθηναίων αναφέρουν ακόμη πως “εξαντλήθηκαν και τα περιθώρια ως προς τη διερεύνηση -από κοινού- με το αρμόδιο υπουργείο, της δυνατότητας μετατροπής της δομής σε ενταξιακή”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, την ετοιμότητα του Δήμου Αθηναίων να υλοποιήσει σχέδιο για τη δημιουργία δομής μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων προσφύγων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα