ΑΘΗΝΑ
09:18
|
01.12.2021
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αυξήσει επειγόντως την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Μαδαγασκάρη, απηύθυνε η Διεθνής Αμνηστία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αυξήσει επειγόντως την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Μαδαγασκάρη, απηύθυνε η Διεθνής Αμνηστία, καθώς το μισό νότιο τμήμα της χώρας πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου ξηρασία λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η ξηρασία αυτή, η χειρότερη εδώ και 40 χρόνια, έχει ήδη οδηγήσει σε κατάσταση πείνας περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και προκαλέσει τους πρώτους θανάτους που οφείλονται άμεσα σε αυτήν, σύμφωνα με νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Η διεθνής κοινότητα οφείλει άμεσα να χορηγήσει στον πληθυσμό της Μαδαγασκάρης που έχει πληγεί από την ξηρασία μια αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια και επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις που να επιτρέπουν να αποζημιωθούν οι απώλειες και οι ζημιές που έχει υποστεί”, σημειώνει η Ανιές Καλαμάρ, η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας στην έκθεση της οργάνωσης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη στις 31 Οκτωβρίου.

Στο νότιο άκρο της Μαδαγασκάρης, το 91% του πληθυσμού ζει σε κατάσταση φτώχειας και η ξηρασία έχει εκμηδενίσει τις δυνατότητες αγροτικής παραγωγής και αλιείας από τις οποίες εξαρτώνται οι οικογένειες για να επιβιώσουν, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Η κλιματική αλλαγή, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία, προσφέρει μόνον τη μετανάστευση ως εναλλακτική λύση στον πληθυσμό.

“Είναι ιδιαίτερα άδικο η κλιματική αλλαγή να πλήττει κυρίως τους πληθυσμούς αναπτυσσόμενων χωρών ενώ αυτές έχουν συμβάλλει το λιγότερο στην κλιματική κρίση”, καταλήγει η Διεθνής Αμνηστία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοπλη επίθεση με τρεις νεκρούς σε σχολείο στο Μίσιγκαν

Ιαπωνία: Δεν θα μείνουμε άπραγοι αν η Κίνα επιτεθεί στην Ταϊβάν

H Aγία ιδιωτικοποίηση και η Κόλαση του Μάκη

ΟΗΕ: Το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη παραβιάζεται λιγότερο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα