ΑΘΗΝΑ
14:23
|
21.05.2024
Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 37χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου έκρινε πριν από λίγο την Έφη Κακαρατζουλα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με ομόφωνη απόφαση του.  

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 37χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει, με το δικαστήριο να της επιβάλει τη μέγιστη ποινή κάθειρξης των 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθιας, βάζοντας τίτλους τέλους στην πολύκροτη δίκη. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Νωρίτερα, προτού η έδρα διακόψει και ξεκινήσει η διάσκεψη για την απόφαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της κατηγορουμένης  και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του. 

“Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει”, υπογράμμισε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: “Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου”.

Δέον να σημειωθεί πως την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου ζήτησε νωρίτερα για την 36χρονη, Έφη Κακαράντζουλα ο συνήγορος της και όχι αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Πηγές: Το Βήμα, Dikastiko.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νέα τελεσίγραφα σε φοιτητές που κινητοποιούνται για την Παλαιστίνη

Ένας νεκρός από αναταράξεις σε πτήση Boeing Λονδίνο-Σιγκαπούρη

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης τεκμαρτού εισοδήματος

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα