ΑΘΗΝΑ
04:22
|
25.04.2024
Περιοδεία αλληλεγγύης σε χωριά της περιοχής που επλήγησαν από φωτιές και πλημμύρες με μουσικοθεατρικά δρώμενα στις 30 και 31 Οκτώβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 23 Οκτωβρίου η “Μέρα Δρόμου” ξαναβγήκε στους δρόμους της Αθήνας για να στήσει ένα πανκαλλιτεχνικό βαριετέ (https://meradromou.blogspot.com/2021/10/23-2021.html) προκειμένου να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας. Η ιδέα της “Μέρας Δρόμου”, η οποία γεννήθηκε στη Γαλλία, εμφανίστηκε στην Αθήνα το 2008 με πρόταγμα τη διεκδίκηση του δημόσιου χώρου.

Το περασμένο Σάββατο πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις θεάτρου, χορού και άλλων δρώμενων της “Μέρας Δρόμου”. Οι συνεισφορές του κόσμου δίνουν τώρα τη δυνατότητα να γίνει η “Μέρα Δρόμου” ένα καραβάνι και να ταξιδέψει στη βόρεια Εύβοια για μια έμπρακτη αλληλεγγύη στους κατοίκους των περιοχών που είδαν τα δάση τους να καίγονται και λίγους μήνες μετά να πλημμυρίζουν με την πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου.  

Το καραβάνι θα κάνει μικρή περιοδεία σε χωριά της περιοχής με μουσικοθεατρικά δρώμενα σε συνεργασία με την “Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βασιλικών-Τσαπουρνιάς” και την “Συνέλευση Αγώνα Β. Εύβοιας” στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 30 Οκτώβρη : Αγία Άννα 1.00 μ.μ. και Βασιλικά 7.00 μ.μ.

Κυριακή 31 Οκτώβρη : Ροβιές 12.00 μ.μ, Λίμνη 1.30 μ.μ. και Κεχριές 5.00μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: “Ανοικτή Ορχήστρα”, Αγ. Φανφάρα, Οιστρογόνες, UNIMA HELLAS και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες.

Αποσπάσματα από κείμενα τον συνελεύσεων της βόρειας Εύβοιας:

“Τον περασμένο Αύγουστο η ήδη δύσκολη κοινωνικά κατάσταση στην Β. Εύβοια έφτασε στο απροχώρητο. Αφέθηκε να καεί μια συνολική έκταση 500000 στρεμμάτων μαζί με όποια δυνατότητα είχε να επιβιώσει στον τόπο του ο ντόπιος πληθυσμός. Δάσος, ελιές, περιβόλια, μελίσσια, φυσικό κάλλος το οποίο εκτός των άλλων στηρίζει τον τουρισμό, όλα έγιναν παρανάλωμα του πυρός… Και ως επακόλουθο ήρθαν οι πλημμύρες!

Τώρα αντί να έχουμε το χώρο, το χρόνο και την κατάλληλη κρατική υποστήριξη για να φροντίσουμε τις πληγές μας, ζούμε με την καθημερινή αγωνία της εισβολής αυτών που θεωρούν ‘την κρίση ευκαιρία’! Μεγάλες εταιρίες που στηριζόμενες από την κυβέρνηση ετοιμάζονται να στήσουν τις επιχειρήσεις τους πάνω στα καμένα.

Θέλουμε να μείνουμε και να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια και γι’αυτό θα παλέψουμε!” Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βασιλικών-Τσαπουρνιάς Β. Εύβοιας

?Ψήφισμα της συγκέντρωσης των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας?Όλοι εμείς, χιλιάδες κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας και…

Posted by Κέντρο αγώνα & αλληλεγγύης πυρόπληκτων on Saturday, August 21, 2021

“Η Συνέλευση Αγώνα Βόρειας Εύβοιας καλεί όλους τους κατοίκους σε επαγρύπνηση. Να μην εμπιστεύονται όλους αυτούς που έχουν στήσει χορό πάνω από την καμένη γη. Να τους δείχνουμε σε όλους τους τόνους πως οι ίδιοι και οι πρακτικές τους είναι ανεπιθύμητες στο τόπο μας. Δεν είμαστε μόνοι μας στον αγώνα ενάντια στην επιτροπή Μπένου, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στις εταιρείες, στους επενδυτές και τους κυβερνητικούς της υπάλληλους.

Στον αγώνα για να συνεχίσουμε να μένουμε στο τόπο μας, δίπλα σε ένα δάσος πλούσιο και φυσικά αναγεννημένο, έχουμε στο πλάι μας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.  Αυτό, που το καλοκαίρι εκδήλωσε ένα πολύμορφο και συγκινητικό κίνημα αλληλεγγύης και συμπαραστάθηκε ο ένας στον άλλο υλικά και ηθικά.

Η Συνέλευση Αγώνα Βόρειας Εύβοιας καλεί όλους τους κατοίκους να σηκώσουμε κεφάλι και να αποτινάξουμε τα δεσμά της μοιρολατρίας, του φιλοτομαρισμού, της αδιαφορίας και της ιδιοτέλειας. Να σπάσουμε το φόβο, την σιωπή και τις εξαρτήσεις. Να μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι σώσαμε ότι μπορέσαμε με όπλα την ανυπακοή και την αυτενέργειά μας. Με οδηγό αυτό το γεγονός να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να αλλάξουμε τη μοίρα μας και να μην υποταχτούμε στα εφιαλτικά σχέδια τους”.  Συνέλευση Αγώνα Β. Εύβοιας, www.savevia.gr.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα