ΑΘΗΝΑ
12:41
|
20.04.2024
“Καίει” τους αστυνομικούς η μαρτυρία του 15χρονου Ρομά που διέφυγε της σύλληψης και παρουσιάστηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Καίει” τους αστυνομικούς η μαρτυρία του 15χρονου Ρομά που διέφυγε της σύλληψης και παρουσιάστηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά.

Οι πρώτες δηλώσεις του νεαρού είναι αφοπλιστικές και “καίνε” τους αστυνομικούς που υποστηρίζουν πως “κινδύνευσε άμεσα η ζωή τους” προκειμένου να δικαιολογήσουν τον καταιγισμό πυρών που εξαπέλυσαν με απολογισμό ένα νεκρό και ένα τραυματία.

“Φοβηθήκαμε μη μας σκοτώσουν γι αυτό δεν σταματήσαμε εξαρχής. Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χεριά ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν” ανέφερε ο 15χρονος Ρομά που διέφυγε τις σύλληψης μετά την καταδίωξη.

“Πυροβόλησαν τον φίλο μου και μετά έπεσα με το όχημα στις μηχανές τους, αλλά δεν υπήρχε κάποιος πάνω” πρόσθεσε, κόντρα στις αναφορές των αστυνομικών.

“Στο περιστατικό έπεσαν τουλάχιστον 36 σφαίρες. Πολλές εξ αυτών διαπέρασαν το σώμα του Νίκου Σαμπάνη και τραυμάτισαν σοβαρά το δεύτερο επιβαίνοντα του λευκού Hyundai. Το θύμα φέρει δύο διαμπερή τραύματα (στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα)”, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha989 η δικηγόρος Αλεξάνδρα Καραγιάννη της οικογένειας του 18χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών. Η ίδια σχολίασε πως “πρόκειται για εκτέλεση”.

Στο μεταξύ, στη σκιά των νέων αποκαλύψεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον ανακριτή Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος).

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα δικαστήρια με πολιτικά ρούχα και φορώντας χειροπέδες. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα