ΑΘΗΝΑ
11:23
|
20.04.2024
Ο κατηγορούμενος τον περασμένο Μάιο περιέλουσε το θύμα με βενζίνη και με έναν αναπτήρα της έβαλε φωτιά.
A police car is parked near a bus stop where a man killed three people and wounding three others in the village of Bolshiye Orly (Big Eagles), Nizhny Novgorod region, about 400 kilometers (250 miles) east of Moscow, Russia, Monday, Oct. 12, 2020. Police said the man escaped and urged local residents to be cautious since he was armed. A major manhunt was underway and a murder investigation was launched. (AP Photo/Roman Yarovitcin)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη, 27/10) η δίκη ενός κατοίκου του Βόλγκογκραντ -πάλαι ποτέ Στάλιγκραντ- ο οποίος κατηγορείται πως θέλοντας να ελέγξει αν η σύντροφος του ήταν μάγισσα, της έβαλε φωτιά.

Συμφώνα με την ενημέρωση της εκπροσώπου της δικαστικής αρχής του Βόλγκογκραντ, Γεκατερίνα Βαλκόφσκαγια, ο κατηγορούμενος τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια μιας γιορτής, διαπληκτίζονταν με την σύντροφο του η οποία δεν επιθυμούσε να ανανεώσει την σχέση μαζί του.

Τότε ο κατηγορούμενος πίστεψε πως το θύμα της υπόθεσης  ήταν μάγισσα, γιατί όπως ισχυρίστηκε τα μάτια της έλαμπαν και για το λόγο αυτό αποφάσισε να ελέγξει αν φλέγεται ή όχι. Εκείνη την στιγμή μπήκε στον αχυρώνα, πήρε ένα κουτί βενζίνη, περιέλουσε το θύμα και με έναν αναπτήρα της έβαλε φωτιά.

Η γυναίκα άρχισε να προσπαθεί με τα χέρια της να σβήσει τη φωτιά. Στην συνέχεια η φίλη της  έβαλε αλοιφή και την έβαλε στο κρεβάτι. Την επόμενη όμως η κατάσταση της χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο  νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο το θύμα είχε εγκαύματα 1ου, 2ου και 3ου  βαθμού στο κεφάλι, το λαιμό, το στήθος και τα χέρια.

Σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία βάση του άρθρου του ποινικού κώδικα για “εσκεμμένη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, επικίνδυνης για τη ζωή του θύματος, η οποία εξελίχθηκε σε μαρτύριο για το θύμα”.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη.

“Προς το παρόν η δικογραφία της ποινικής υπόθεσης έχει παραδοθεί στον δικαστή προκειμένου να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί τη δίωξη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα