ΑΘΗΝΑ
00:05
|
20.04.2024
Ό,τι δεν κατάφεραν η Βέρμαχτ, τα Ες-Ες,η Γκεστάπο,το έκανε η αστυνομία της αστικής"δημοκρατίας",με κυβέρνηση την ΝΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν σήμερα, 28 Οκτώβρη 1980, η αστυνομία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται σε πορεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης και δολοφονεί τον 76χρονο αντιστασιακό EAMιτη Τάσο Μαγλαρίδη. Οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούσαν παρέλαση για πρώτη φορά μετά την Απελευθέρωση.Ο Δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης τους έχει δώσει “άδεια”.

Μόλις ξεκίνησαν για να καταθέσουν στεφάνια,με σημαιοφόρο τον 76χρονο παλιό ΕΑΜίτη Μαγλαρίδη,η αστυνομία επιτέθηκε με λύσσα και χτύπησε με με γκλόμπ, μπουνιές και κλοτσιές τους ηλικιωμένους αντιστασιακούς. Ο 76χρονος Μαγλαρίδης έπεσε στον δρόμο από κτυπήματα και κλοτσιές στο κεφάλι από “όργανα της τάξης”. Τον μετάφεραν στο ΑΧΕΠΑ. Για ένα μήνα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε. Ένας άλλος αντιστασιακός που χτυπήθηκε, ο Μαυρομάτης, είχε τις αισθήσεις του και, με την βοήθεια συντρόφων του, πήγε σπίτι του. Μετά από λίγο πέθανε.

Η κηδεία του Μαλγαρίδη έγινε λαϊκό συλλαλητήριο. Ο κόσμος πλημμυρισμένος από οργή, φώναζε συνθήματα. Η σωρός του ήταν σκεπασμένη με την Κόκκινη Σημαία. Οι δυο αστυνομικοί που τον δολοφόνησαν αθωώθηκαν, παρά τα ατράνταχτα στοιχεία που υπήρχαν εναντίον τους. Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μαλγαρίδης δολοφονήθηκε όχι την δεκαετία του 1940 αλλά το 1980. Ό,τι δεν κατάφεραν η Βέρμαχτ, τα Ες-Ες και η Γκεστάπο, το έκανε η αστυνομία της αστικής “δημοκρατίας”, με κυβέρνηση την ΝΔ.

ΠΗΓΗ: Praxis Review

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς θεσμοί όπως το Διεθνές Δικαστήριο που εξετάζει προσφυγή κατά του Ισραήλ, απέδειξαν πως βρίσκονται σε θέση αδυναμίας και ανικανότητας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα