ΑΘΗΝΑ
08:41
|
26.04.2024
Η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού υποστηρίζει πως οι μονοπωλιακές τάσεις του διαδικτυακού κολοσσού θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επίτροπος της Κομμισιόν για θέματα ανταγωνισμού, Μάργκρεθ Βεστάγκερ, σε συνέντευξή της στην Ντόυτσε Βέλλε, δήλωσε πως η δικαστική διαμάχη με το Facebook μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον, όμως οι άμεσες κυρώσεις προς τον τεχνολογικό κολοσσό θα δώσουν τη δυνατότητα να μειωθούν οι ζημιές από την μονοπωλιακή του πρακτική.

Πρόσθεσε δε πως ούτε το Facebook ούτε κανένα άλλο μεγάλο διεθνές μονοπώλιο δεν είναι ανίκητο και τόνισε πως “οι δημοκρατίες μας θα πρέπει να παλέψουν ενωμένες” ενάντια σε οποιονδήποτε μπορεί να εξασκεί “τεράστια επιρροή” στη δημοκρατία και την ψυχική υγεία των πολιτών.

Η ΕΕ έχει προετοιμάσει ήδη, και πρόκειται να εφαρμόσει σύντομα νομοθεσίες οι οποίες θα διασφαλίζουν μεν την ελευθερία του λόγου σε ανάλογες πλατφόρμες, αλλά θα απαγορεύουν “πράγματα που είναι παράνομα offline” όπως η προώθηση βίαιων ενεργειών.

Τα σχόλια της Δανής πολιτικού έρχονται σε μια περίοδο που το Facebook βρίσκεται υπό συνεχή πίεση. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο πληροφοριοδότης Φράνσις Χόυγκεν εξέθεσε λεπτομερειακά τους τρόπους με τους οποίους η διαδικτυακή πλατφόρμα γνώριζε πολύ καλά πως χρησιμοποιούνταν για την προώθηση της βίας αλλά δεν έπραξε τίποτα για αυτό.

ΠΗΓΗ: D.W.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα