ΑΘΗΝΑ
01:18
|
01.10.2022
Η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού υποστηρίζει πως οι μονοπωλιακές τάσεις του διαδικτυακού κολοσσού θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επίτροπος της Κομμισιόν για θέματα ανταγωνισμού, Μάργκρεθ Βεστάγκερ, σε συνέντευξή της στην Ντόυτσε Βέλλε, δήλωσε πως η δικαστική διαμάχη με το Facebook μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον, όμως οι άμεσες κυρώσεις προς τον τεχνολογικό κολοσσό θα δώσουν τη δυνατότητα να μειωθούν οι ζημιές από την μονοπωλιακή του πρακτική.

Πρόσθεσε δε πως ούτε το Facebook ούτε κανένα άλλο μεγάλο διεθνές μονοπώλιο δεν είναι ανίκητο και τόνισε πως “οι δημοκρατίες μας θα πρέπει να παλέψουν ενωμένες” ενάντια σε οποιονδήποτε μπορεί να εξασκεί “τεράστια επιρροή” στη δημοκρατία και την ψυχική υγεία των πολιτών.

Η ΕΕ έχει προετοιμάσει ήδη, και πρόκειται να εφαρμόσει σύντομα νομοθεσίες οι οποίες θα διασφαλίζουν μεν την ελευθερία του λόγου σε ανάλογες πλατφόρμες, αλλά θα απαγορεύουν “πράγματα που είναι παράνομα offline” όπως η προώθηση βίαιων ενεργειών.

Τα σχόλια της Δανής πολιτικού έρχονται σε μια περίοδο που το Facebook βρίσκεται υπό συνεχή πίεση. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο πληροφοριοδότης Φράνσις Χόυγκεν εξέθεσε λεπτομερειακά τους τρόπους με τους οποίους η διαδικτυακή πλατφόρμα γνώριζε πολύ καλά πως χρησιμοποιούνταν για την προώθηση της βίας αλλά δεν έπραξε τίποτα για αυτό.

ΠΗΓΗ: D.W.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ευχαριστώ, ΗΠΑ» αλά πολωνικά

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Ράντεκ Σικόρσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, εξαφανίζοντας, μετά το σάλο, την επίμαχη ανάρτηση.

Αύριο η Ρωσία μεγαλώνει…

Στις 3 το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, η υπογραφή των επίσημων συμφωνιών για την ενσωμάτωση του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινή διακήρυξη μετά την σύνοδο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Μεξικό

Ένας στους δύο Βρετανούς θέλουν την παραίτηση της Τρας

Τις «χειρότερες σφαγές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει κάνει το Ισραήλ»

Πούτιν: «Η νίκη θα είναι δική μας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα