ΑΘΗΝΑ
02:12
|
29.11.2021
Παρουσία του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη γιορτάζεται σήμερα στην Κύπρο η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Κύπρου πραγματοποιήθηκε μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο κος Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου στην Κύπρο και αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό, ανέφερε: «Θέλω πρώτα από όλα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη σπουδαία ελληνοκυπριακή νεολαία, η οποία παρέλασε κρατώντας ψηλά τις σημαίες μας. Είναι σημαντικό να τιμούμε τους προγόνους μας, να ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ότι σε όλους τους εθνικούς αγώνες θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ενωμένοι για να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Και αυτό είναι να ζούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ειρήνης και να δούμε επιτέλους την οριστική επίλυση του Εθνικού ζητήματος του Κυπριακού, στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Χρόνια πολλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη συγκίνηση που μας πρόσφερε η μαθητιώσα νεολαία της Κύπρου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην ΝΑ Μεσόγειο, ο Μ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε: «Εχουμε συνηθίσει την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, κάθε φορά που πιέζεται να αυξάνει το βαθμό της έντασης. Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί σε κάθε επίπεδο: Έχει προετοιμαστεί μέσα από τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες και συμπράξεις, πολλές από αυτές και με την Κύπρο, έχει καλλιεργήσει το έδαφος μαζί με την Κύπρο στο πλαίσιο της ΕΕ, έχει στείλει τα μηνύματά της στους υπερατλαντικούς μας φίλους και εταίρους κι έχει προχωρήσει και σε ένα γενναίο πρόγραμμα εξοπλισμών μετά από μια δεκαετία απουσίας από τα εξοπλιστικά προγράμματα, για να στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια στην περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προσβλητική ενέργεια επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για την Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι».

Θα υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τα εθνικά μας δίκαια απέναντι σε κάθε απειλή, τόνισε ο υπ. Άμυνας της Κύπρου Χ. Πετρίδης

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρά υπερασπιζόμενοι με αποφασιστικότητα τα εθνικά μας δίκαια. Αυτό είμαστε δεσμευμένοι να κάνουμε απέναντι σε κάθε απειλή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Θέλω να μεταφέρω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού Ελληνισμού για την καθημερινή συμπαράσταση στον αγώνα για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, αλλά και της ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο κ. Πετρίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΕ και ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους

Νταρμανέν: Η Γαλλία δεν θα γίνει όμηρος της Βρετανίας

Μόσχα: Άλλοι 27 ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν από τις ΗΠΑ

Μήνυμα ΥΠΕΞ για την Ημέρα της Μεσογείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα