ΑΘΗΝΑ
04:09
|
24.04.2024
“Βράζουν” οι κοινότητες των Ρομά για τον θάνατο του 18χρονου από αστυνομικά πυρά και την απελευθέρωση των επτά αστυνομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Ροδοδάφνης του Αιγίου, μετά την αποχώρηση διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 18ρονου κατά τη διάρκεια καταδίωξης της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ. στο Πέραμα την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, οι διαδηλωτές είχαν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δικηγόροι της οικογένειας του εκλιπόντος Νίκου Σαμπάνη έκαναν λόγο για απόφαση-πρόκληση η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, την ώρα που υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τέλεση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται οι αστυνομικοί. Παράλληλα, ζήτησαν από την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. να θέσουν τους κατηγορούμενους σε διαθεσιμότητα, χαρακτηρίζοντάς τους επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια. Οι συνήγοροι Ηλίας Γιαννόπουλος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Αλεξάνδρα Καραγιάννη θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής για την υπόθεση.

Αποκαταστάθηκε, επίσης, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, πιο συγκεκριμένα στο ύψος της περιοχής Σαγέικα, στην Αχαΐα. Μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα, ακολούθησε καθαρισμός του οδοστρώματος, ώστε να είναι ασφαλής η εθνική οδός για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα