ΑΘΗΝΑ
05:15
|
29.05.2024
Εκατοντάδες σκηνές στήθηκαν έξω από το Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας με αίτημα το δικαίωμα στη στέγαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες σκηνές στήθηκαν στην πλατεία κοντά στο Δημαρχείο των Παρισίων, χθες Πέμπτη, από άστεγους μετανάστες με την υποστήριξη μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης. Η διαμαρτυρία –  κατάληψη της πλατείας διαλύθηκε μετά από επέμβαση της γαλλικής αστυνομίας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν βίντεο με τις δυνάμεις καταστολής να απομακρύνουν τις σκηνές από την πλατεία στο κέντρο του Παρισιού. Η μη κυβερνητική οργάνωση Utopia 56 είχε παράσχει τις σκηνές στους διαδηλωτές. Η γαλλική ΜΚΟ επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τις γαλλικές αρχές για το πρόβλημα των εκατοντάδων άστεγων, κυρίως μεταναστών και προσφύγων,  που ζουν εδώ και μήνες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Περίπου 250 άστεγοι “κατασκήνωσαν” έξω από το Δημαρχείο με αίτημα το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή στέγαση. Την έντονη δυσαρέσκειά της για την αστυνομική επέμβαση εξέφρασε η ΜΚΟ Utopia 56. “Αυτές οι οικογένειες χρειάζονται στέγαση και όχι να ζουν στους δρόμους μαζί με τα παιδιά τους”, ανέφερε η ΜΚΟ σε ανάρτησή της στο Twitter. Οι δημοτικές αρχές δεν έχουν απαντήσει στα αιτήματα των διαδηλωτών, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι επενέβη καθώς η κατάληψη της πλατείας ήταν “παράνομη”.

Παρόμοια διαμαρτυρία με σκηνές έξω από το Δημαρχείο του Παρισιού είχε διοργανωθεί από την ΜΚΟ Utopia 56 τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε από καρκίνο ο Γιώργος Προβόπουλος

Πώς να μην ντυθείτε και τι να μην πάρετε μαζί σας αύριο στον τελικό της Conferance League

Πυρά Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ για το νέο μακελειό στη Γάζα

Δημοσκόπηση Μetron Αnalysis: Μακριά από τον στόχο η ΝΔ-Άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα