ΑΘΗΝΑ
10:49
|
19.01.2022
Στην παραλία Μόρο Αγιούτα στην Οαχάκα, όπου φτάνουν για να γεννήσουν – Όλα τα νεκρά ζώα ήταν θηλυκά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 300 θαλάσσιες χελώνες ξεβράστηκαν νεκρές σε ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος του Μεξικού δήλωσε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι ο θάνατος των θαλάσσιων χελωνών προήλθε από πνιγμό. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι πιθανότατα τα ζώα να μπλέχτηκαν στα παράνομα δίχτυα των αλιέων στην ανοιχτή θάλασσα ή στα εγκαταλελειμμένα και γνωστά ως “δίχτυα φαντάσματα”.

Το εν λόγω είδος θαλάσσιων χελωνών (Lepidochelys olivacea) έχει καταγραφεί ως ευάλωτο  από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται.

Οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες ξεβράστηκαν στην ακτή Μόρο Αγιούτα στην πολιτεία Οαχάκα του δυτικού Μεξικού. Είναι μία από τις παραλίες όπου οι θαλάσσιες χελώνες φτάνουν για να γεννήσουν. Όλα τα νεκρά ζώα ήταν θηλυκά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός θαλάσσιων χελωνών εντοπίζεται νεκρός στις ακτές της Οαχάκα. Το 2018, ψαράδες της περιοχής βρήκαν 300 θαλάσσιες χελώνες πνιγμένες και παγιδευμένες στα δίχτυα των αλιέων.

Η αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών έχει κηρυχθεί παράνομη από το 1990 στο Μεξικό και οι ποινές για τη θανάτωση των ζώων είναι αυστηρές.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Xονγκ-Κονγκ: 2000 ζώα θα σκοτωθούν μετά από κρούσματα covid σε χάμστερ

Καιρός: Τσουχτερό κρύο – Χιόνια σε Ανατολική Στερεά και Κρήτη

Άβατον για αιολικά πάρκα και ΑΠΕ τα «Απάτητα Βουνά»

Nόβακ Τζόκοβιτς: Το τελευταίο θύμα της Rio Tinto;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα