ΑΘΗΝΑ
18:18
|
24.04.2024
Στην παραλία Μόρο Αγιούτα στην Οαχάκα, όπου φτάνουν για να γεννήσουν – Όλα τα νεκρά ζώα ήταν θηλυκά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 300 θαλάσσιες χελώνες ξεβράστηκαν νεκρές σε ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος του Μεξικού δήλωσε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι ο θάνατος των θαλάσσιων χελωνών προήλθε από πνιγμό. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι πιθανότατα τα ζώα να μπλέχτηκαν στα παράνομα δίχτυα των αλιέων στην ανοιχτή θάλασσα ή στα εγκαταλελειμμένα και γνωστά ως “δίχτυα φαντάσματα”.

Το εν λόγω είδος θαλάσσιων χελωνών (Lepidochelys olivacea) έχει καταγραφεί ως ευάλωτο  από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται.

Οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες ξεβράστηκαν στην ακτή Μόρο Αγιούτα στην πολιτεία Οαχάκα του δυτικού Μεξικού. Είναι μία από τις παραλίες όπου οι θαλάσσιες χελώνες φτάνουν για να γεννήσουν. Όλα τα νεκρά ζώα ήταν θηλυκά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός θαλάσσιων χελωνών εντοπίζεται νεκρός στις ακτές της Οαχάκα. Το 2018, ψαράδες της περιοχής βρήκαν 300 θαλάσσιες χελώνες πνιγμένες και παγιδευμένες στα δίχτυα των αλιέων.

Η αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών έχει κηρυχθεί παράνομη από το 1990 στο Μεξικό και οι ποινές για τη θανάτωση των ζώων είναι αυστηρές.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα