ΑΘΗΝΑ
21:27
|
09.06.2023
Η Μολδαβία και η Gazprom συμφώνησαν να παρατείνουν τη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου στην χώρα για πέντε χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μολδαβία και η Gazprom συμφώνησαν να παρατείνουν τη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου στην χώρα για πέντε χρόνια, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (29/10) το Υπουργείο Υποδομών της Μολδαβίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της μολδαβικής αντιπροσωπείας και της Gazprom ολοκληρώθηκαν στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η σύμβαση μεταξύ της Gazprom και της Moldovagaz θα παραταθεί για πέντε χρόνια, χρησιμοποιώντας τη φόρμουλα που προτείνει η μολδαβική πλευρά”, ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Facebook, με την είδηση να επιβεβαιώνεται από την ρωσική εταιρία.

𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝 𝐜𝐮 𝐆𝐚𝐳𝐩𝐫𝐨𝐦 𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐧𝐤𝐭 𝐏𝐞𝐭𝐞𝐫𝐬𝐛𝐮𝐫𝐠La Sankt Petersburg s-au încheiat negocierile între…

Posted by Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova on Friday, October 29, 2021

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο φυσικού αερίου της Μολδαβίας με την Gazprom έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τη Μολδαβία να κηρύσσει την προηγούμενη εβδομάδα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης φυσικού αερίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μ. Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία της Ε.Ε. για μετανάστευση και άσυλο

ΗΠΑ και ΗΒ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ολλανδικό μουσείο δε θα επιστρέψει συλλογή στην Κριμαία, αλλά στο Κίεβο

Στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα ο Μαχμούντ Αμπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα